Εξετάσεις για τον κορονοϊό στην Κύπρο – Έτοιμο το Υπουργείο

Έτοιμο για τις ειδικές εξετάσεις που χρειάζεται να κάνει κάποιος για τον κορονοϊό δηλώνει το Υπουργείο Υγείας στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους νωρίς το μεσημέρι, ο Υπουργός Υγείας, κος. Κωνσταντινος Ιωάννου, ανέφερε πως ενημερώθηκε απο τον ιατρικό διευθυντή του Ινστιτούτου, Λεωνίδα Φυλακτού, πως απο σήμερα το απόγευμα θα ειναι έτοιμοι να διεξάγουν την σχετική εξέταση σε ύποπτα κρούσματα.

Για να γίνει αυτο κατορθωτό, ο Υπουργός ανάφερε πως «έχουμε έρθει σε συνεννόηση με το ινστιτούτο εδώ και μέρες. Το ινστιτούτο παρήγγειλε τους αντιδραστηρες και τα υλικά που χρειάζονται για να γίνουν οι εξετάσεις».

Ανάφερε, επίσης, πως «το σημαντικό δεν ήταν αν η Κύπρος είναι έτοιμη ή όχι, αλλα αν είχαμε λάβει τα μέτρα να διασφαλισουμε πώς αυτες οι εξετάσεις θα γίνονται».

Είπε επίσης πως το Υπουργείο έδρασε έγκαιρα και σε συνεννόηση με την Ελληνική Δημοκρατία και το ινστιτούτο Παστέρ για να γίνονται οι εξετάσεις εκεί μέχρι να έρθουν τα αναλώσιμα στην Κύπρο για να μπορούμε να διεξάγουμε τις απαραίτητες εξετάσεις.

Η Κύπρος, επεσήμανε, βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Δείτε στο video τις δηλώσεις του Υπουργού