Ελέγχους σε παιχνίδια ξεκίνησε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή εν όψει Πάσχα

Το Πάσχα απέχει μόνο λίγες ημέρες και η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ξεκίνησε εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για τα παιχνίδια των οποίων η ζήτηση είναι αυξημένη αυτές τις ημέρες.

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας αναφέρει ότι κατά την διάρκεια της εκστρατείας «προγραμματίζεται να ελεγχθούν πέραν των 80 σημείων λιανικής πώλησης παιχνιδιών σε όλη την Κύπρο, με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφωμένων παιχνιδιών και την λήψη ανάλογων μέτρων ενώ οι έλεγχοι θα καλύψουν επίσης τα παιχνίδια που πωλούνται μαζί με πασχαλινές λαμπάδες και πασχαλινά (σοκολατένια/ πλαστικά) αβγά».

Η εκστρατεία ελέγχου θα διαρκέσει από την 10η μέχρι και την 19η Απριλίου 2019.

Ενημερωτικό έντυπο – Συμβουλές προς τον καταναλωτή

Πέραν αυτών, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή «θα συνεχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και ασφάλειάς τους ενώ, στο πλαίσιο της εκστρατείας, υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο “Συμβουλές για το Πάσχα”».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το έντυπο προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή και χρήση παιχνιδιών, λαμπάδων και πασχαλινών αβγών, προϊόντα τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση αυτή την περίοδο».

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας είναι αναρτημένο ενημερωτικό υλικό με τίτλο «Κίνδυνοι από μικρά αντικείμενα», το οποίο προσφέρει καθοδήγηση για το πώς οι γονείς μπορούν να ελέγχουν τα μικρά αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον των παιδιών μέχρι τριών ετών ώστε να τα κρατήσουν μακριά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο οι καταναλωτές όσο και οι οικονομικοί φορείς μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους γραφεία της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα/Αμμόχωστο και Πάφο.