Αρχική InfoKids Υγεία Εκστρατεία για πρόληψη της μηνιγγίτιδας ξεκινά η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την δυνητικά επικίνδυνη νόσο

Εκστρατεία για πρόληψη της μηνιγγίτιδας ξεκινά η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την δυνητικά επικίνδυνη νόσο

Εκστρατεία για πρόληψη της μηνιγγίτιδας ξεκινά η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την δυνητικά επικίνδυνη νόσο

Η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Μηνιγγίτιδας, ανακοίνωσε ενημερωτική εκστρατεία για το κοινό με σκοπό την υπεύθυνη πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του, για αυτή την δυνητικά επικίνδυνη νόσο.

Η μηνιγγίτιδα είναι μόλυνση (φλεγμονή) των προστατευτικών μεμβρανών που καλύπτουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό αλλά και του υγρού που κυκλοφορεί μεταξύ τους (εγκεφαλονωτιαίο υγρό). Προκαλείται από μικροοργανισμούς και συνηθέστερα από ιούς ή μικρόβια, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εταιρείας, προσθέτοντας ότι κάποιες μορφές της ασθένειας (μικροβιακής αιτιολογίας) δυνατόν να καταστούν θανατηφόρες και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Περαιτέρω αναφέρει ότι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας είναι πως με τη σωστή ενημέρωση και την πρόληψη σώζονται ζωές και συστήνει επίσκεψη στο γιατρό για περαιτέρω έγκυρη πληροφόρηση και μην καθυστερείτε την εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών.

Σε διάσκεψη Τύπου εκ μέρους του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος ο Μιχάλης Αναστασιάδης παρατήρησε ότι οι μεγαλύτεροι εχθροί για την υγεία του ανθρώπου δεν είναι οι ιοί ή τα μικρόβια αλλά η άγνοια, ο εφησυχασμός και η αδιαφορία, και τις περισσότερες φορές δεν είναι το νόσημα που πληγώνει, αλλά ο μύθος που το περιβάλλει..

Ο αιμόφιλος της γρίπης προκαλεί συχνότερα μηνιγγίτιδα σε βρέφη και παιδιά ηλικίας μικρότερης των 5 ετών ενώ ο πνευμονιόκκοκος είναι αίτιο ακόμα βαρύτερης μορφής νόσηση με πολύ ψηλή θνητότητα, είπε προσθέτοντας ότι ο μηνιγγιτιδόκοκκος προκαλεί μηνιγγίτιδα που εξελίσσεται ταχύτατα (κυρίως σε μικρότερα παιδιά έφηβους και σε νεαρούς ενήλικες).

Συνεχίζοντας είπε ότι οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο προσβολής από τη νόσο, κυρίως λόγω αλλαγής του τρόπου ζωής και αποτελούν την ομάδα που κυρίως μπορεί να διασπείρει την ασθένεια.

Είπε ακόμα ότι ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη στρατηγική για την καταπολέμηση της βακτηριακής μηνιγγίτιδας όπως και κάθε άλλης λοιμώδους ασθένειας, προσθέτοντας ότι κυκλοφορούν εμβόλια που προστατεύουν από τις 5 συχνότερα εμφανιζόμενες οροομάδες (A, Β, C, W135, Y) του μηνιγγιτιδόκοκκου, στελεχών πνευμονιόκοκκου και του αιμόφιλου της γρίπης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter