Αρχική InfoMommy Συμβουλές 9 έξυπνα tips αποθήκευσης για να “κρατάνε” τα τρόφιμά σας περισσότερο

9 έξυπνα tips αποθήκευσης για να “κρατάνε” τα τρόφιμά σας περισσότερο

9 έξυπνα tips αποθήκευσης για να “κρατάνε” τα τρόφιμά σας περισσότερο

Αυτό που θυμάμαι πάντα τη γιαγιά μου να λέει είναι να μην πετάμε φαγητό. Όταν ήμουν μικρή ακολουθούσα τη συμβουλή της για να μην τη στενοχωρώ, τώρα όμως, αυτή η πεποίθηση μου έχει γίνει βίωμα.

Οπότε προσπαθώ να μην πετάω φαγητό και να αποφεύγω αυτή τη σπατάλη. Κι αν και δεν είναι πάντα εύκολο, ανακάλυψα ορισμένα κόλπα, τα οποία με βοηθούν να διατηρώ το φαγητό μου ή ορισμένα προϊόντα για περισσότερο.

Λάδι

Το λάδι είναι από τις τροφές που δεν χαλά εύκολα, αλλά για να το προστατεύσετε όσο περισσότερο γίνεται τοποθετήστε το σε μικρά γυάλινα μπουκάλια και να θυμάστε, ότι αν είναι σφραγισμένο και ανοιχτεί έχει περιθώριο ζωής περί τους τρεις μήνες. Το φρέσκο και καλό λάδι μυρίζει όπως οι ώριμες πράσινες ελιές και έχει μια ζωηρή και «πιπεράτη» γεύση.

Μέλι

Η τροφή που δεν λήγει ποτέ είναι το μέλι. Υπάρχουν, όμως, φορές που μπορεί να «ζαχαρώσει» και να είναι δύσκολο να καταναλωθεί. Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις φροντίστε να κρατάτε το μέλι σας σε καλά κλεισμένα δοχεία και αν τυχόν το μέλι σας κρυσταλλώσει επαναφέρετέ το στην αρχική κατάσταση τοποθετώντας το βαζάκι του μέσα σε νερό που βράζει και ανακατεύοντάς το διαρκώς.

Αλεύρι

Άλλο ένα προϊόν που πρέπει να τοποθετείτε στο ψυγείο για να το έχετε για περισσότερο. Αν το χρησιμοποιείτε σπάνια αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο μέσα στο ψυγείο. Έτσι μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο για 2 έως και 6 μήνες. Αν το αλεύρι σας έχει παράξενη μυρωδιά, τότε έχει χαλάσει.

Βούτυρο

Καταψύξτε τις μπάρες βουτύρου που δεν θα χρησιμοποιήσετε σύντομα. Έτσι θα αποφύγετε τις άσχημες μυρωδιές και την ανάπτυξη μούχλας. Στο ψυγείο το κλειστό βούτυρο αντέχει μέχρι και τέσσερις μήνες, στην κατάψυξη, όμως, φτάνει και τον έναν χρόνο. Τυλίξτε όσο δεν χρησιμοποιήσατε με το χαρτί της συσκευασίας του και βάλτε το σε δύο σακούλες πολλών χρήσεων στην κατάψυξη.

Καστανή ζάχαρη

Για να μην γίνει σκληρή, αποθηκεύστε την μαζί με μία φέτα ψωμί σε ένα αεροστεγές δοχείο, δίνοντάς της έτσι την ευκαιρία να απορροφήσει την υγρασία που χρειάζεται για να παραμείνει φρέσκια.

Φυστικοβούτυρο

Γυρίστε ανάποδα το δοχείο που το περιέχει. Έτσι θα επιτρέψετε στο λάδι που βρίσκεται στον πάτο του δοχείου να μετακινηθεί ανάμεσα σε όλο το υλικό και να το διατηρήσει κρεμώδες για περισσότερο.

Τυρί

Αφήστε το τυρί να αναπνέει. Τυλίξτε το με ένα υλικό που επιτρέπει στον αέρα να περνά μέσα του. Το χαρτί ψησίματος είναι ιδανικό, ενώ αποφύγετε το αλουμινόχαρτο ή τα πλαστικά περιτυλίγματα, γιατί «πνίγουν» το τυρί και το κάνουν να «στεγνώσει» γρηγορότερα.

Μαγιονέζα

Η καλύτερη θέση για να την αποθηκεύσετε είναι η πόρτα του ψυγείου. Αν την τοποθετήσετε σε κάποιο ράφι του ψυγείου μπορεί να παγώσει και όταν ανοίξετε το βαζάκι θα δείτε το λάδι της στην κορυφή της. Έχοντάς την στο ψυγείο η μαγιονέζα σας θα αντέξει για δύο με τρεις μήνες μετά από την ημερομηνία αγοράς της.

Κόκκινα μπαχαρικά

Αν θέλετε να γλιτώσετε από μυγάκια και μούχλα, βάλτε τα κόκκινα μπαχαρικά σας, όπως το πιπέρι καγιέν, το τσίλι σε σκόνη ή την πάπρικα, στο ψυγείο. Έτσι θα τα διατηρήσετε φρέσκα και γεμάτα άρωμα και χρώμα για περισσότερο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter