Έκτακτο! Κορωνοϊός στην Κύπρο – Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα

Νεότερη ενημέρωση: Έκτακτη διάσκεψη τύπου στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποιείται αυτή την ώρα από τον Υπουργό Κωνσταντίνο Ιωάννου, με αφορμή τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, το πρώτο κρούσμα είναι ένας 25χρονος είχε επισκεφθεί από Μιλάνο και επέστρεψε στις 26/2. Εξετάστηκε από το ιατρείο στο αεροδρόμιο και του είχε ζητηθεί να αυτοπεριοριστεί, ενώ στις 5/3 παρουσίασε συμπτώματα.

 Το δεύτερο κρούσμα είναι 64χρονος, επαγγελματίας υγείας, ο οποίος επέστρεψε από Βρετανία στις 3 Μαρτίου και ενημέρωσε ότι έχει συμπτώματα μόλις ΤΗ Δευτέρα 9/3.

Ο 25χρονος δεν έχει έρθει σε επαφή με κάποιον ωστόσο για τον 64χρονο που καθυστέρησε να ενημερώσει γίνεται έλεγχος των επαφών του από τις 3 Μαρτίου όταν και επέστρεψε στην Κύπρο. Όσοι ήρθαν σε επαφή με τον 64χρονο θα κληθούν για έλεγχο ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου

Μπορεί η Κύπρος να άργησε να επιβεβαιώσει κρούσμα κορωνοϊου, ωστόσο ήταν αδύνατον να αποτελέσει εξαίρεση.

Ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο από το Υπουργείο Υγείας.

Από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου διενεργήθηκαν από το πρωί αναλύσεις σε 42 δείγματα. Δύο δείγματα βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Δεν υπάρχουν ακόμα λεπτομέρειες γύρω από τα δύο περιστατικά με το αρμόδιο Υπουργείο εντός των επόμενων λεπτών να προχωρεί σε επίσημη ενημέρωση (18:00).

Ιχνηλάτηση αναμένεται να γίνει και για τις επαφές των δύο που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό.

11 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Στα 84 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην ειδική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο Υπουργείο Υγείας από τον Λοιμωξιολόγο, κ. Σωτήρη Τσιόδρα

11 νέα κρούσματα – Το προφίλ των νέων ασθενών

11 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα εκ των οποίων τα 4 δεν έχουν επιβεβαιωμένη επαφή με ασθενή με κορονοϊό.

Τι γίνεται με τους ήδη νοσούντες

81 είναι Ελληνες και 3 ξένοι τα καταγεγραμμένα περιστατικά του κορονοϊού στη χώρα μας Οι 47 από αυτούς είναι μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας στους Αγιους Τόπους. Οι 27 από αυτούς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και οι 57 παραμένουν σε απομόνωση στο σπίτι τους.

Περιμένουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων

Όπως είπε ο κ .Τσιόδρας, αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων στην κοινωνία καθώς τα κρούσματα που δεν μπορούν να ιχνηλατηθούν.

Βασίλης Κικίλιας: Είναι καθήκον όλων μας η προστασία των ευπαθών ομάδων

Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες και όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να καθίσουν σπίτι τους. Οι επόμενοι δυο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι.

Αναβολή όλων των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με συγκέντρωση άνω των 1.000 ατόμων, καθώς και ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας

Παράλληλα αποφασίστηκε αναβολή όλων των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με συγκέντρωση άνω των 1.000 ατόμων, καθώς και ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας.