Αρχική InfoKids Νέα Εκτός Γενικoύ Συστήματος Υγείας αποφάσισε να παραμείνει η Παιδιατρική Εταιρεία

Εκτός Γενικoύ Συστήματος Υγείας αποφάσισε να παραμείνει η Παιδιατρική Εταιρεία

Εκτός Γενικoύ Συστήματος Υγείας αποφάσισε να παραμείνει η Παιδιατρική Εταιρεία

Η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου δηλώνει την πρόθεση μη συμμετοχής των μελών της στο προτεινόμενο Γενικό Σύστημα Υγείας, ύστερα από την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης, που σκοπό είχε τη παρουσίαση όλων των μέχρι στιγμής δεδομένων ενόψει της εφαρμογής του ΓεΣΥ και η επικαιροποίηση της στάσης της, η Παιδιατρική Εταιρεία αναφέρει ότι κατόπιν εκτενούς συζήτησης μεταξύ των συμμετεχόντων, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε κατά συντριπτική πλειοψηφία ότι παραμένει σταθερά προσηλωμένοι στις θέσεις του ψηφίσματος που εγκρίθηκε κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου στις 27 Οκτωβρίου 2018 και ότι εξουσιοδοτεί τους εκπροσώπους της στην διαπραγματευτική ομάδα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, όπως σε περίπτωση που κληθούν να καταθέσουν παρατηρήσεις ή νέες προτάσεις, προσέλθουν στο διάλογο με σαφή γνώμονα την διασφάλιση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, προς όφελος των ασθενών.

Επίσης, αποφάσισε τη λήψη νομικής αρωγής, για μελέτη του νομικού πλαισίου που αφορά το ΓεΣΥ, ενώ καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς όπως, αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της, σε σχέση με την λειτουργικότητα, βιωσιμότητα και επάρκεια του προτεινόμενου σχεδιασμού προβούν σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, που να τον καταστήσουν ως τον στέρεο πυλώνα διαφύλαξης του πολύτιμου αγαθού της υγείας.

«Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δηλώνουμε την πρόθεση μη συμμετοχής μας στο προτεινόμενο σύστημα υγείας», καταλήγει η Παιδιατρική Εταιρεία.

πηγή: tothemaonline.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter