Αρχική InfoKids Υγεία Ελλείψεις σημαντικών εμβολίων καταγράφονται στα φαρμακεία - Ανάστατοι οι γονείς

Ελλείψεις σημαντικών εμβολίων καταγράφονται στα φαρμακεία - Ανάστατοι οι γονείς

Ελλείψεις σημαντικών εμβολίων καταγράφονται στα φαρμακεία - Ανάστατοι οι γονείς

Ανάστατοι είναι οι γονείς μετά την δημοσιοποίηση της είδησης ότι παρατηρείται έλλειψη εμβολίων που είναι καθοριστικά για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ειδικότερα, παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες ελλείψεις στο εμβόλιο τετάνου και διφθερίτιδας. Οι ελλείψεις παρατηρούνται τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά φαρμακεία, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μένουν απροστάτευτοι.

Τι απαντά το Υπουργείο Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει πως όντως υπάρχει έλλειψη των συγκεκριμένων εμβολίων και αυτό οφείλεται σε πρόβλημα παραγωγής από την εταιρεία προμήθειας τους.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα γράφονται περί έλλειψης εμβολίων τετάνου- διφθερίτιδας, ο Ανδρέας Μένοικος, Φαρμακοποιός Α' του Υπουργείου Υγείας, σημείωσε ότι εντοπίζεται πρόβλημα παραγωγής στη μοναδική εταιρεία που τα φτιάχνει.

Σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έφερε αριθμό εμβολίων από την πρεσβεία της Γερμανίας, περίπου 2000 δόσεις, τα οποία έχουν εξαφανιστεί μέσα σε μια βδομάδα λόγω της μεγάλης ζήτησης, ενώ υπολόγιζαν ότι θα έφταναν για ένα μήνα. Για το συγκεκριμένο εμβόλιο υπάρχει έλλειψη και στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Ανδρέας Μένοικος εξήγησε ότι σήμερα η πρεσβεία της Γερμανίας θα στείλει άλλες 2000 δόσεις, όμως η εταιρεία θα στείλει την παραγωγή από τα εμβόλια τον Νοέμβριο. Υποστηρίζει ότι έγιναν προσπάθειες για να βρουν από άλλες εταιρίες, αλλά δεν υπήρχε αποτέλεσμα, έτσι στρέφονται προς άλλες πρεσβείες για προμήθειες. Ήδη έγινε παραγγελία από την πρεσβεία της Αθήνας. Επιπλέον, ανέφερε ότι η εταιρεία παραβιάζει τη σύμβαση για την παροχή των φαρμάκων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter