Εμπορία βρέφους στη Λευκωσία: Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση της 47χρονης από τις Φιλιππίνες

Από τον περασμένο Ιανουάριο απασχολεί την Κύπρο η υπόθεση της 47χρονης Φιλιππινέζας, η οποία κατηγορείται για εμπορία βρέφους. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια μεσολάβησε, ώστε δύο άνδρες, ένας Ελληνοκύπριος και ένας Τουρκοκύπριος, οι οποίοι παντρεύτηκαν στη Νέα Ζηλανδία, να καταφέρουν να αποκτήσουν παιδί.

Η 47χρονη, λοιπόν, παρουσιάστηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας σήμερα το πρωί (Τρίτη 30/7) και όπως μεταδίδει το tothemaonline.com, παραδέχθηκε ότι στις 8/10/18 μαζί με αλλά πρόσωπα και την παροχή χρηματικού ποσού, παρέλαβε βρέφος που το μετέφερε και στέγασε με σκοπό την εκμετάλλευση για παράνομη υιοθεσία.

Μετά την παραδοχή αυτής της κατηγορίας, διακόπηκε η πρώτη συνεδρίαση που αφορούσε την συνωμοσία με τα άλλα 2 πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι στην 47χρονη αναμένεται να επιβληθεί ποινή φυλάκισης για συνολικά 18 κατηγορίες μετά την παραδοχή της.

Θυμίζουμε, ότι αρχικά η γυναίκα είχε ισχυριστεί, ότι το παιδί είναι δικό της.

Τελικά, εξήγησε, ότι ο Ελληνοκύπριος ζητούσε συνεχώς την βοήθεια της για να αποκτήσει παιδί και η ίδια του είπε ότι στις Φιλιππίνες υπάρχουν γυναίκες που δίνουν τα παιδιά τους για υιοθεσία. Η ύποπτη μετέβηκε στις Φιλιππίνες και εντόπισε μια έγκυο γυναίκα που ο πατέρας του παιδιού ήταν ήδη παντρεμένος, έτσι την έπεισε να δώσει το παιδί της με αντάλλαγμα 250 ευρώ μηνιαίως.

Η ύποπτη μετέβη ξανά στις Φιλιππίνες για την γέννηση του παιδιού και εν συνεχεία δήλωσε το παιδί ως δικό της φέρνοντάς το στην Κύπρο.

Από το 2017, το παιδί βρίσκεται υπό την φροντίδα του Ελληνοκύπριου και Τούρκου στο ίδιο σπίτι με την Φιλιππινέζα και τον πατέρα του Ελληνοκύπριου.

Σύμφωνα με τις έρευνες στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού που εκδόθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία, ως ένα από τα επώνυμα του παιδιού αναγράφεται και το επώνυμο του Τούρκου υπηκόου.

Ο Ελληνοκύπριος στα τέλη του 2018 ζήτησε την αποκλειστική μέριμνα του παιδιού, το οποίο -όπως ισχυρίστηκε- ήταν του ίδιου και της Φιλιππινέζας.

Μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το παιδί δεν ανήκει στον ίδιο και την κρατούμενη και ότι ο Ελληνοκύπριος είχε παντρευτεί το 2015 με Τούρκο στην Νέα Ζηλανδία.