Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Ένα ολόκληρο σχολείο έμαθε τη νοηματική γλώσσα για χάρη μιας κωφής μαθήτριας - Το συγκινητικό video

Ένα ολόκληρο σχολείο έμαθε τη νοηματική γλώσσα για χάρη μιας κωφής μαθήτριας - Το συγκινητικό video

Ένα ολόκληρο σχολείο έμαθε τη νοηματική γλώσσα για χάρη μιας κωφής μαθήτριας - Το συγκινητικό video

Μέσα στις χιλιάδες δυσάρεστες ειδήσεις που διαβάζουμε καθημερινα στο διαδίκτυο υπάρχουν μερικές πολύ ευχάριστες, οι οποίες, μάλιστα, μπορούν να γίνουν θετικό παράδειγμα για όλους, και κυρίως για τα παιδιά μας.

Τον γύρο του κόσμου κάνει, λοιπόν, μια πολύ ευχάριστη και συγκινητική είδηση που θέλει ένα ολόκληρο νηπιαγωγείο να μαθαίνει τη νοηματική γλώσσα για να υποδεχθεί μια μαθήτρια με δυσκολίες στην ακοή.

Η συγκινητική ιστορία

Η Morey Belanger είναι 6 ετών και είναι η πρώτη κωφή μαθήτρια του σχολείου Dayton στο Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών. Για να την υποδεχθούν και να την κάνουν να νιώσει άνετα οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές της αποφάσισαν να μάθουν να μιλούν στη γλώσσα της, δηλαδή στη νοηματική.

Η σχολική διοίκηση εγκατέστησε επίσης βοηθητικά συστήματα ακοής στις αίθουσες διδασκαλίας με τα οποία κωφοί μαθητές μπορούν να ακούσουν τις ανακοινώσεις, ενώ τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές γέμισαν πρόθυμα τις σχολικές αίθουσες για να παρακολουθήσουν μαθήματα νοηματικής.

Η μητέρα της Μόρεϊ, Σάνον, δήλωσε ότι ήταν συγκλονισμένη από την πρωτοβουλία και πως όλοι έκαναν την κόρη της να αισθάνεται ευπρόσδεκτη στο σχολείο.

«Νομίζω ότι όλα τα παιδιά αισθάνονται ενθουσιασμένοι που ξέρουν μια άλλη γλώσσα και το βλέπουν διασκεδαστικό», ανέφερε στο Yahoo News.

Η επικεφαλής του σχολείου, Κίμπερλι Σαμπιέτρο, δήλωσε ότι η Μόρεϊ έχει διδάξει πολύτιμα μαθήματα σε όλους στο Ντέιτον και έφερε έναν πολιτισμό που το σχολείο δεν είχε προηγουμένως.

Δείτε το συγκινητικό video


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter