Ένα ολόκληρο σχολείο έμαθε τη νοηματική γλώσσα για χάρη μιας κωφής μαθήτριας – Το συγκινητικό video

Μέσα στις χιλιάδες δυσάρεστες ειδήσεις που διαβάζουμε καθημερινα στο διαδίκτυο υπάρχουν μερικές πολύ ευχάριστες, οι οποίες, μάλιστα, μπορούν να γίνουν θετικό παράδειγμα για όλους, και κυρίως για τα παιδιά μας.

Τον γύρο του κόσμου κάνει, λοιπόν, μια πολύ ευχάριστη και συγκινητική είδηση που θέλει ένα ολόκληρο νηπιαγωγείο να μαθαίνει τη νοηματική γλώσσα για να υποδεχθεί μια μαθήτρια με δυσκολίες στην ακοή.

Η συγκινητική ιστορία

Η Morey Belanger είναι 6 ετών και είναι η πρώτη κωφή μαθήτρια του σχολείου Dayton στο Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών. Για να την υποδεχθούν και να την κάνουν να νιώσει άνετα οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές της αποφάσισαν να μάθουν να μιλούν στη γλώσσα της, δηλαδή στη νοηματική.

Η σχολική διοίκηση εγκατέστησε επίσης βοηθητικά συστήματα ακοής στις αίθουσες διδασκαλίας με τα οποία κωφοί μαθητές μπορούν να ακούσουν τις ανακοινώσεις, ενώ τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές γέμισαν πρόθυμα τις σχολικές αίθουσες για να παρακολουθήσουν μαθήματα νοηματικής.

Η μητέρα της Μόρεϊ, Σάνον, δήλωσε ότι ήταν συγκλονισμένη από την πρωτοβουλία και πως όλοι έκαναν την κόρη της να αισθάνεται ευπρόσδεκτη στο σχολείο.

«Νομίζω ότι όλα τα παιδιά αισθάνονται ενθουσιασμένοι που ξέρουν μια άλλη γλώσσα και το βλέπουν διασκεδαστικό», ανέφερε στο Yahoo News.

Η επικεφαλής του σχολείου, Κίμπερλι Σαμπιέτρο, δήλωσε ότι η Μόρεϊ έχει διδάξει πολύτιμα μαθήματα σε όλους στο Ντέιτον και έφερε έναν πολιτισμό που το σχολείο δεν είχε προηγουμένως.

Δείτε το συγκινητικό video

https://youtu.be/sVNagoG8n5s