Αρχική InfoMommy Νέα Έναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, στη Γενεύη

Έναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, στη Γενεύη

Έναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, στη Γενεύη

Άρχισαν σήμερα 9 Ιανουαρίου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη, οι συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί, στην παρουσία των διαπραγματευτών και των μελών των αντίστοιχων αντιπροσωπειών τους.

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα των τριήμερων συνομιλιών για το Κυπριακό μεταξύ των δύο κοινοτήτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στο Παλάτι των Εθνών στις 8:50 το πρωί, ακολουθούμενος από τον κ. Ακιντζί λίγα λεπτά αργότερα. Τους δύο ηγέτες υποδέχθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Εσπεν Μπαρθ Έιντε, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου των ΗΕ στη Γενεύη κ. Μάικλ Μόλερ.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί παρακάθισαν σε συνομιλίες στην παρουσία των διαπραγματευτών και μελών των διαπραγματευτικών ομάδων. Οι συνομιλίες, που θα διαρκέσουν από σήμερα μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιούνται από τις 9 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ. (ώρες Ελβετίας), καθημερινώς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.