Αρχική InfoMommy Νέα Ένας στους δύο Κύπριους πιστεύει, ότι το παιδί του κινδυνεύει από σεξουαλική κακοποίηση

Ένας στους δύο Κύπριους πιστεύει, ότι το παιδί του κινδυνεύει από σεξουαλική κακοποίηση

Ένας στους δύο Κύπριους πιστεύει, ότι το παιδί του κινδυνεύει από σεξουαλική κακοποίηση

Διάχυτη είναι πλέον η ανησυχία της κοινωνίας και ειδικά των γονιών ότι το παιδί τους κινδυνεύει να πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Γραφείου IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Σημερινής» της Κυριακής, σχεδόν ένας στους δύο πολίτες πιστεύει ότι τα παιδιά στην Κύπρο κινδυνεύουν σε αρκετό βαθμό να πέσουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ άλλο 28% βλέπουν ότι κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό.

Την ίδια ώρα, μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης (36%) εκτιμούν πως τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, ενώ το 45% θεωρούν ότι έχουν αυξηθεί τόσο τα κρούσματα όσο και οι καταγγελίες. Υπό το φως τούτων, οι πολίτες απαιτούν από την Πολιτεία να θεσπίσει πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, ούτως ώστε οι ποινές που επιβάλλονται σε όσους καταδικάζονται για τέτοιας φύσεως ειδεχθή εγκλήματα, να λειτουργούν αποτρεπτικά για τους θύτες.

Σε σχέση με την απονομή προεδρικής χάριτος σε καταδικασθέντες για τέτοιας φύσεως ειδεχθή εγκλήματα, οι πολίτες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους, βάζοντας τα, ταυτόχρονα, με το σύστημα ευρύτερα, το οποίο αδυνατεί, κατά την άποψή τους, να προστατεύσει αποτελεσματικά τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

πηγή: sigmalive.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter