Ένας υπέροχος «τοίχος καλοσύνης» στήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου Β’ στην Πάφο

Είναι από τις πράξεις που μας κάνουν να νιώθουμε υπερηφάνια και ελπίδα για τη νέα γενιά: Ο λόγος για τον «Τοίχο Καλοσύνης» που δημιούργησαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου Β’ στην Πάφο, γράφοντας το μήνυμα: «Άφησε το αν σου περισσεύει. Πάρτο, αν το χρειάζεσαι».

Σε αυτόν, εντός και εκτός σχολείου, μπορεί όποιος θέλει να αφήσει ρούχα και παπούτσια (σε καλή κατάσταση) τρόφιμα (μακράς διάρκειας), είδη υγιεινής και καθαριστικά, όλα σε ξεχωριστές σακούλες, για τους συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται.

Η ιδέα είναι απλή: Κρεμάμε ή παίρνουμε, ανάλογα με το τι χρειαζόμαστε και τι μπορούμε, και έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές αλλά και τον κόσμο ως προς τις αξίες της αγάπης, της προσφοράς, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης, καθώς και τη συνεισφορά στην επαναχρησιμοποίηση υλικών, με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον.

Είναι μια πρωτοβουλία των Εκπαιδευτικών του σχολείου σε συνεργασία με τους Μαθητές, με τη στήριξη του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, της Σχολικής Εφορείας Γεροσκήπου και του Δήμου Γεροσκήπου.

Ο «τοίχος» είναι ανοιχτός για το κοινό καθημερινά, από τις 8:00 έως τις 15:00.