Αρχική InfoKids Βιβλία Ενεργός Πολίτης Μέσα και Έξω από την Τάξη

Ενεργός Πολίτης Μέσα και Έξω από την Τάξη

Ενεργός Πολίτης Μέσα και Έξω από την Τάξη

H ActionAid δημιούργησε έναν οδηγό έμπνευσης και δράσης που προσφέρει στους εκπαιδευτικούς αφορμές και εργαλεία για να εισαγάγουν στην τάξη την έννοια του ενεργού πολίτη του κόσμου. Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο πρωτότυπες δραστηριότητες που απευθύνονται σε παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, του γυμνασίου και λυκείου.

Το βιβλίο «Ενεργός Πολίτης Μέσα και Έξω από την Τάξη» είναι χωρισμένο σε ενότητες, μία για κάθε μήνα, με θεματικούς άξονες όπως η ομαδικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο ρατσισμός, η δικαιοσύνη, το περιβάλλον, οι αόρατοι ήρωες και η παιδική εργασία. Κάθε μήνας αποτελείται από τρεις ενότητες: την εισαγωγή στο θέμα του μήνα με το ημερολόγιο με τις παγκόσμιες ημέρες, τα λόγια προσωπικοτήτων και την ιστορία του μήνα, τις δραστηριότητες πάνω στο θέμα, όπως «το δέντρο της εκπαίδευσης», ο «διαφημιστής για τα δικαιώματα» και «ο ήρωας που κρύβεις μέσα σου» και τέλος, την αξιολόγηση και το γλωσσάρι που δε φιλοδοξεί να αντικαταστήσει ένα λεξικό, αλλά να επαναπροσδιορίσει με βάση τον θεματικό άξονα του μήνα, το νόημα κάποιων εννοιών που πραγματεύεται το βιβλίο.

action-aid

Η εκπαιδευτική δράση της ActionAid συμπλήρωσε ήδη 16 χρόνια σταθερής συνεργασίας με την εκπαιδευτή κοινότητα βασίζεται στις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας και υιοθετεί μια «μαθητοκεντρική» μεθοδολογία που ενθαρρύνει τον διάλογο, τη συμμετοχή, τη διάδραση και τη δημιουργικότητα και στηρίζεται στη διαθεματικότητα και την καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της αποδοχής του διαφορετικού.

Στη σημερινή κοινωνία της γνώσης και της απόγνωσης, οι μαθητές χρειάζονται ένα μοντέλο εκπαίδευσης που θα τους βοηθά να χτίσουν μια πολύπλευρη προσωπικότητα βασισμένη σε αξίες, αρχές, στάσεις και συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν πολίτες με κριτική σκέψη οι οποίοι δρουν για έναν κόσμο δικαιότερο και βιώσιμο.

Συγγραφείς: Δέσποινα Καρδογέρου, Δήμητρα Ντιρογιάννη και Μαρίζα Τσαχάλη
Εικονογράφηση: Βασίλης Χατζηρβασάνης
Εκδόσεις Πατάκη


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter