Ένοχη η 19χρονη Βρετανίδα: Καταπέλτης το δικαστήριο για την ψευδή καταγγελία βιασμού

Η είδηση πως 12 Ισραηλινοί είχαν βιάσει 19χρονη κοπέλα από τη Βρετανία είχε προκαλέσει σάλο στην Κύπρο τον περασμένο Ιούλιο.

Σήμερα, 4 μήνες, σχεδόν, μετά την καταγγελία η νεαρή κοπέλα κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο για ψευδή καταγγελία. Συγκεκριμένα, ένοχη πέραν πάσης αμφιβολίας από το Δικαστήριο Αμμοχώστου για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης ύστερα από ψευδή καταγγελία και αναμένεται να ακούσει την ποινή της στις 7 Ιανουαρίου.

Απέρριψε όλες τις θέσεις υπεράσπισης το Δικαστήριο

Το Δικαστήριο απέρριψε όλες τις θέσεις της υπεράσπισης της 19χρονης, αναφέροντας πως η νεαρή στην μαρτυρία της δεν έδωσε καλή εντύπωση, τονίζοντας παράλληλα πως «δεν είπε την αλήθεια και προσπάθησε να παραπλανήσει το Δικαστήριο.

Η μαρτυρία της δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και παρατηρήθηκε αναξιοπιστία από πλευράς υπεράσπισης και μη προβολή καθαρών σχέσεων».
Παράλληλα το Δικαστήριο έκρινε αναξιόπιστους όλους τους μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι όπως είπε άφησαν καλή εντύπωση, σε αντίθεση με τον μάρτυρα υπεράσπισης, ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη, τον οποίο άδειασε.

Όπως είπε στην απόφαση του το Δικαστήριο, «προσπάθησε να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της υπεράσπισης και παρέβη το καθήκον του ως εμπειρογνώμονας. Η μαρτυρία του ήταν επιφανειακή και ατεκμηρίωτη. Τα συμπεράσματα του ήταν αυθαίρετα και η μαρτυρία του απορρίπτεται».

Μετριασμό ποινής ζήτησε η υπεράσπιση

Ακολούθως η δικηγόρος της αγόρευσε για μετριασμό της ποινής της, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως η 19χρονη έχει μετανιώσει για τις πράξεις της και ζήτησε από το Δικαστήριο όπως της επιβάλλει ποινή με αναστολή και να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία.

«Καλούμε να λάβετε υπόψη σας το νεαρό της ηλικίας της. Πιστεύουμε πως υπάρχουν παράγοντες που δικαιολογούν την αναστολή της ποινής της».

Το Δικαστήριο θα επιβάλει την ποινή του στις 7 Ιανουαρίου, ενώ μέχρι τότε η 19χρονη παραμένει ελεύθερη υπό όρους.

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, η 19χρονη εξήλθε με καλυμμένο το πρόσωπο, με τρόπο που έστελνε οπτικά το μήνυμα ότι είναι φιμωμένη, ενώ περικυκλώθηκε από δημοσιογράφους εγχώριων και ξένων ΜΜΕ, που ανέμεναν την απόφαση.

Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ η απόφαση του Δικαστηρίου

Πρώτο θέμα σε βρετανικά ΜΜΕ είναι η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, με την οποία κρίνει ένοχη την 19χρονη Βρετανία για την ψευδή καταγγελία περί ομαδικού βιασμού από τους Ισραηλινούς.

Συγκεκριμένα, το Sky News, BBC, Daily Mail, Sun, Independent και Evening standard αναφέρονται στην απόφαση του Δικαστηρίου, καθώς επίσης και στα γεγονότα της υπόθεσης.

Διαβάστε ακόμα: «Η κόρη μου ήταν ευτυχισμένη πριν έρθει στην Κύπρο»: Συγκλονίζει η μητέρα της 19χρονης

«Ούρλιαζα και φώναζα. Ποτέ δεν έχω φοβηθεί τόσο στη ζωή μου»: Σοκάρει η κατάθεση της 19χρονης Βρετανίδας