Αρχική InfoKids Νέα Έρευνες για την ταυτότητα του νεκρού βρέφους - Αναμένονται και οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις - Δηλώσεις ιατροδικαστή

Έρευνες για την ταυτότητα του νεκρού βρέφους - Αναμένονται και οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις - Δηλώσεις ιατροδικαστή

Έρευνες για την ταυτότητα του νεκρού βρέφους - Αναμένονται και οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις - Δηλώσεις ιατροδικαστή

Η Αστυνομία Κύπρου συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις έρευνες για την εξακρίβωση της ταυτότητας του άτυχου βρέφους που βρέθηκε νεκρό στο εργοστάσιο επεξεργασίας ανακυκλώσιμων υλικών στο Γερί.

Η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα, η οποία διενήργησε τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του βρέφους μαζί με τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους απεφάνθη ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι είχε γεννηθεί ζωντανό και ήταν ενός ή δυο ημερών όταν βρέθηκε. Αυτό είναι το ένα. Το αν το κοριτσάκι ρίφθηκε στα σκουπίδια ζωντανό ή νεκρό περιμένουμε να το δούμε, ανέφερε η κ. Παπέττα, προσθέτοντας πως κατά τη νεκροτομή λήφθηκαν δείγματα από τη σορό τόσο για ιστοπαθολογικές εξετάσεις, που θα διενεργηθούν από το παθολογοανατομικό εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όσο και για εξετάσεις που αφορούν το DNA του βρέφους, που θα γίνουν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Τι δείχνουν οι κακώσεις στο κορμάκι του

Η κ. Παπέττα ανέφερε πως εντοπίστηκαν κακώσεις σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του βρέφους. Περιμένουμε να δούμε από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις αν οι κακώσεις που έφερε το μωρό ήταν προθανάτιες ή μεταθανάτιες, είπε. Πρόσθεσε πως σίγουρα δημιουργήθηκαν κάποιες κακώσεις, που είναι εμφανείς, από τη μεταφορά του στο εργοστάσιο, από το απορριμματοφόρο, τα μηχανήματα.

«Κάποια πράγματα ως ενδείξεις εκ πρώτης όψεως έχουν διαφανεί. Αλλά αναμένεται μια επιβεβαίωση από τα αποτελέσματα των εξετάσεων», είπε η ιατροδικαστής.

Έρευνες για την καταγωγή του

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, η κ. Παπέττα είπε πως δεν υπήρχε ο ομφάλιος λώρος πάνω στη σορό του βρέφους, το οποίο βρέθηκε χωρίς ρούχα, και πως με βάση τα χαρακτηριστικά του αυτό είναι καυκάσιας καταγωγής.

Περαιτέρω, η κ. Παπέττα είπε πως μετά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής «θα έχουμε δείγμα του DNA του μωρού, που κατ’ επέκταση μας δίνει το DNA μάνας και πατέρα».

«Όταν αν προκύψει κάποιος που θα μπορούσε να είναι ένας εκ των γονέων, από τις έρευνες της Αστυνομίας, θα μπορεί αμέσως να επιβεβαιωθεί αν είναι ή όχι», πρόσθεσε.

Στο νεκροτομείο παραμένει το βρέφος

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, η ιατροδικαστής είπε πως η σορός βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου, αν τυχόν χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω δείγματα. Μπορεί να παραμείνει εκεί για όσο χρειαστεί . Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα μάλλον θα το κρατήσουμε. Μετά θα παραληφθεί από κάποια εκκλησία και θα ταφεί, κατέληξε.

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών για την ταφή του δυο ημερών βρέφους

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών για την ταφή του δυο ημερών βρέφους .Πολίτης, η οποία θέλησε να μείνει ανώνυμη προσφέρθηκε μέσω της εκπομπής Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1, να παραχωρήσει τον οικογενειακό τάφο στον Αγιο Δομέτιο προκειμενου να ταφεί το μωράκι.

Την ίδια ώρα, ο οργανισμός Reaction, δηλώνει έτοιμος να αναλάβει την ταφή και μέσω του προέδρου του Μάριου Σταύρου, δήλωσε στον ΑΝΤ1, πως η ανταπόκριση των πολιτών για να ταφεί όπως πρέπει το παιδάκι είναι τεράστια, ενώ και η εκκλησία  βρίσκεται δίπλα στον οργανισμό για να βοηθήσει. Όπως είπε ο κ. Σταύρου, υπάρχουν κάποια νομικά διαδικαστικά θέματα τα οποία πρέπει να επιλυθουν, πριν δοθεί το πράσινο φως για να βοηθήσει ο οργανισμός.

#ΑΣ_ΜΗΝ_ΦΥΓΕΙ_ΜΟΝΟΔεν ξέρω ποια είναι η διαδικασία, ούτε και αν γίνεται αλλά θα ήθελα να δώσουμε ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ μαζί ένα ...

Posted by Reaction Cyprus on Tuesday, 9 January 2018


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter