Εντυπωσιακότατες φωτογραφίες δείχνουν ότι τα κορίτσια μπορούν να γίνουν ό,τι θελήσουν

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις γυναίκες σε συγκεκριμένους ρόλους. Από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνουμε ότι τα κορίτσια πρέπει να φορούν ροζ ρούχα, να παίζουν με κούκλες και να ασχολούνται με στολίδια, γκλίτερ και άλλα… κοριτσίστικα πράγματα.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στον αθλητικό τομέα. Τα κορίτσια μπορούν να ασχολούνται μόνο με αθλήματα τα οποία είναι πιο κοντά στη γυναικεία τους φύση και δεν απαιτούν μεγάλη μυϊκή δύναμη. Πολλοί, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι τα κορίτσια είναι προτιμότερο να μην ασχολούνται καν με τον αθλητισμό.

Η Heather Mitchell, φωτογράφος από την Αλαμπάμα και μητέρα δύο κοριτσιών – το ένα εξ’ αυτών είναι μόλις 8 ετών – μετά από συζήτηση που είχε με άλλους γονείς πάνω στο θέμα «κορίτσια και αθλητισμός», σκέφτηκε ότι μέσα από τη δουλειά της θα μπορούσε να δείξει πως ο διαχωρισμός κοριτσιών και αγοριών σε αυτό το θέμα, τουλάχιστον, δεν θα έπρεπε να υφίσταται από τόσο μικρές ηλικίες.

Αποφάσισε, λοιπόν, να φωτογραφίσει την μικρή της κόρη μαζί με άλλα κορίτσια έτσι ώστε να δείξει στον κόσμο ότι τα κορίτσια μπορούν να κάνουν τα πάντα από νωρίς.

«Στην κόρη μου αρέσει να παίζει και να ασχολείται με τον αθλητισμό. Της αρέσει όμως και να φορά κραγιόν πριν από κάθε παιχνίδι», είπε η φωτογράφος, η οποία μοιράστηκε τις φωτογραφίες της στο Facebook  και κέρδισε χιλιάδες likes και σχόλια.

Στις φωτογραφίες δεν θα δείτε κλασικά φωτογραφικά στιγμιότυπα με κοριτσία σε αθλητικές στολές ή κορίτσια ντυμένα με ροζ ρούχα και κορδέλες στα μαλλιά, αλλά μία ένωση αυτών. Τα κορίτσια που συμμετέχουν στη φωτογράφιση φορούν φορέματα έχουν καλοχτενισμένα μαλλιά και παίζουν με αθλητικά παπούτσια, ρόπαλα και μπάλες.

«Επειδή μπορείς να κάνεις τα πάντα» (“Because you can do it all.”), έγραφε η λεζάντα που συνόδευε τις εκπληκτικές φωτογραφίες.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

πηγή φωτογραφιών: Facebook