Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων: Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα τις ημέρες των Γιορτών;

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων κινούμαστε πλέον, επίσημα, με το εορταστικό ωράριο να έχει ήδη ξεκινήσει.

Τα καταστήματα από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και τις 31 του μήνα, λειτουργούν σε εορταστικούς ρυθμούς.

Ανοιχτά και τις Κυριακές, λοιπόν, θα είναι για όλο το μήνα Δεκέμβριο, υπεραγορές, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, καταστήματα παιχνιδιών κ.ο.κ, ή αλλιώς τα γενικά καταστήματα όπως αποκαλούνται, προσαρμόζοντας το ωράριο τους στο εορταστικό πρόγραμμα.

Σε ό, τι αφορά τα ωράρια, αυτά διαμορφώνονται από τις επτά, οκτώ ή εννέα το πρωί μέχρι τις οκτώ ή εννέα το βράδυ, αναλόγως και της ταυτότητας του καταστήματος.

Ποιες μέρες κλείνουν τα καταστήματα;

Σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει ότι σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, τα γενικά καταστήματα μπορούν να παραμένουν ανοιχτά καθημερινά μέχρι τις 8:00 μ.μ., ενώ Παραμονή Χριστουγέννων (24.12.2019) και Παραμονή Πρωτοχρονιάς (31.12.2019), μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 6:00 μ.μ.

Τονίζεται ότι, 25 και 26 Δεκεμβρίου 2019, όπως και 1, 2 και 6 Ιανουαρίου 2020 τα γενικά καταστήματα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά, αφού οι πιο πάνω ημέρες θεωρούνται αργίες για τα γενικά καταστήματα.

Τέλος, όσον αφορά στους εργαζόμενους των Ειδικών Καταστημάτων, οι οποίοι θα εργαστούν τις πιο πάνω αργίες, θα πρέπει να αποζημιωθούν με αναλογία 1:2 για κάθε ώρα εργασίας.