Επαναλειτουργία 500 κομμωτηρίων στην Πάφο – Έφτασε η στιγμή που περιμέναμε

Έφτασε η στιγμή που πολλές μαμάδες περίμεναν. Αυτή του καλλωπισμού και της επίσκεψης στο κομμωτήριο. Απαραίτητης για να ανέβει ξανά η ψυχολογία μας και να αισθανθούμε λίγο καλύτερα μετά τον εγκλεισμό μας και τη διατάραξη των ισορροπιών μας.

Πεντακόσια περίπου κομμωτήρια επαναλειτούργησαν χθες στην Πάφο, χωρίς να παρατηρηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κομμωτών Πάφου, Γιώργο Σοφοκλέους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε πως χτες, μετά την ενεργοποίηση του σχεδιασμού για τη δεύτερη φάση χαλαρώσεων, έχουν τεθεί σε επαναλειτουργία κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και μασάζ.

Ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε πως οι ιδιοκτήτες των κομμωτηρίων άρχισαν εδώ και μέρες τις προετοιμασίες τους πριν από την σημερινή επανέναρξη λειτουργίας τους.
Ενδεικτικά είπε πως ήδη οι κομμωτές και οι κομμώτριες εργάζονται φορώντας διπλή μάσκα, ενώ, σημείωσε, καταβάλλεται προσπάθεια να μην δημιουργείται συνωστισμός.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στα άλλα μέτρα που έχουν ληφθεί όπως είναι η αραίωση των καθισμάτων, τα αντισηπτικά και η χρήση μάσκας και γαντιών.

Αποστείρωση, σημείωσε, γίνεται στους νιπτήρες και στα καθίσματα , ενώ οι πετσέτες είναι της μιας χρήσης.

Ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε πως και οι ίδιοι πελάτες τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής. Επίσης στον χώρο του κομμωτηρίου δεν επιτρέπεται η αναμονή σε κανέναν πελάτη, ενώ έχουν αφαιρεθεί από τους χώρους των κομμωτηρίων όσα καθίσματα δεν χρησιμοποιούνται.

Εξάλλου σε δηλώσεις της η Έλενα Παναγιώτου, κομμώτρια, ανέφερε πως τα ραντεβού είναι πολλά, τουλάχιστον για τις δύο πρώτες εβδομάδες μετά τη χαλάρωση των μέτρων. Η κ. Παναγιώτου σημείωσε πως η προσέλευση στα κομμωτήρια γίνεται μέσω ραντεβού ενώ βάρος, συνέχισε, δίνεται σε πελάτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ειδικά στις περιπτώσεις των πελατών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είπε η κ. Παναγιώτου, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε τα ραντεβού αυτών των ανθρώπων να γίνονται ώρες κατά τις οποίες δεν θα υπάρχουν άλλα άτομα μέσα στο κομμωτήριο.

Στο μεταξύ η κομμώτρια η Διαμάντω Ματθαίου ανέφερε πως φοράει μάσκα και προστατευτική στολή ενώ η πόρτα του κομμωτηρίου είναι ανοικτή για σκοπούς αερισμού του χώρου.

Επίσης οι χώροι του κομμωτηρίου απολυμαίνονται για σκοπούς υγιεινής και οι βούρτσες, οι πετσέτες και οι ρόμπες είναι μιας χρήσης.
Ακόμη συνέχισε απολυμαίνονται και οι πάγκοι των κομμωτηρίων.

Εξάλλου, η αισθητικός η Χρύσω Σολωμού ανέφερε πως με την επανέναρξη λειτουργίας της επιχείρησής της, φρόντισε προ ημερών για την απολύμανση του χώρου, το βάψιμο του υποστατικού που διατηρεί, την τοποθέτηση διαχωριστικού, την τροποποίηση του καταστήματοός της αλλά και την τήρηση των προγραμματισμένων ραντεβού.

Το κάθε τι που χρησιμοποιείται, συνέχισε, στην πελάτισσα αποστειρώνεται και απολυμένεται για σκοπούς υγιεινής. Επίσης τόνισε ανανεώνεται ο αέρας του υποστατικού και ο ένας πελάτης ακολουθεί τον άλλο σε διάστημα 15 λεπτών, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός .