Αρχική InfoSchool Επεκτείνεται ο θεσμός των Εσπερινών Σχολών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – 3 νέες σε λειτουργία από τον Σεπτέμβρη

Επεκτείνεται ο θεσμός των Εσπερινών Σχολών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – 3 νέες σε λειτουργία από τον Σεπτέμβρη

Επεκτείνεται ο θεσμός των Εσπερινών Σχολών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – 3 νέες σε λειτουργία από τον Σεπτέμβρη

Την επέκταση του θεσμού των Εσπερινών Σχολών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΣΤΕΕ) Λευκωσίας και Λεμεσού, με την έναρξη λειτουργίας τριών νέων ΕΣΤΕΕ στις επαρχίες Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου από τον Σεπτέμβρη του 2019, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείου Παιδείας: «οι Εσπερινές Σχολές Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΣΤΕΕ) προσφέρουν μία δεύτερη ευκαιρία σε άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει τη Μέση Εκπαίδευση, αφού δέχονται άτομα όλων των ηλικιών, τα οποία επιθυμούν να ολοκληρώσουν σπουδές στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται είναι ισότιμα με τα προγράμματα Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης πρωινής φοίτησης και οδηγούν σε απόκτηση Απολυτηρίου Μέσης Εκπαίδευσης».

Οι απόφοιτοι των Εσπερινών Τεχνικών Σχολών αποκτούν προσόντα για να εργαστούν σε παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας. Δικαιούνται να συμμετέχουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις και να διεκδικήσουν θέση σε Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας τις θέσεις που παραχωρούνται στους απόφοιτους των Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Πότε ξεκινούν οι εγγραφές – Ποιοι έχουν δικαίωμα εγγραφής

Οι εγγραφές στις ΕΣΤΕΕ θα ξεκινήσουν από τις 2 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστούν μέχρι και την έναρξη των μαθημάτων, τα οποία θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, με τελευταία ημερομηνία έναρξης τις 15 Οκτωβρίου.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι κάτοχοι Απολυτηρίου Γυμνασίου που είναι μόνιμοι κάτοικοι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για εγγραφή είναι η καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας.

με πληροφορίες από το reporter.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter