Αρχική Σχολή Γονέων Επεκτείνουμε τις δυνατότητες των παιδιών μας όταν ακούμε περισσότερο από όσο μιλάμε

Επεκτείνουμε τις δυνατότητες των παιδιών μας όταν ακούμε περισσότερο από όσο μιλάμε

Επεκτείνουμε τις δυνατότητες των παιδιών μας όταν ακούμε περισσότερο από όσο μιλάμε

Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς τι μαθήματα θα πάρουν τα παιδιά μας στη ζωή τους και δεν μπορούμε να αποφασίσουμε πότε θα τα πάρουν, αλλά μπορούμε να δημιουργήσουμε μέσα τους τον χώρο που θα κάνει την «εξερεύνηση» ευπρόσδεκτη. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, αν τους δείξουμε πως είναι ασφαλή όταν μιλούν ανοιχτά και όταν περιπλανώνται στις δικές τους, προσωπικές εμπειρίες, έτσι ώστε να προκύψουν μέσα τους τα μαθήματα και η σοφία.

Όταν τα παιδιά μας νιώσουν αρκετά ασφαλή, θα είναι αρκετά γενναία ώστε να ανοιχτούν στις αλήθειες τους, αντί να υπερασπίζονται τις συμπεριφορές που δεν λειτουργούν σωστά για εκείνα. Το κλειδί για εμάς είναι να δείχνουμε ενδιαφέρον στις ανάγκες τους, οι οποίες μπορεί να διεγείρουν αυτές τις συμπεριφορές, στα ταλέντα τους που μπορεί να χρειάζονται ενίσχυση και σε όσα μπορεί να προσπαθούν να επικοινωνήσουν μέσω της συμπεριφοράς τους.

Ακόμα κι όταν τα παιδιά μας κάνουν πράγματα που μπορεί να μας εκνευρίζουν ή και να μας εξοργίζουν, ο σκοπός δεν είναι να τσακωθούμε –ακόμα κι αν καταλήξουμε έτσι. Στόχος είναι να επιστρατεύσουμε την υποστήριξή μας –να τα ακούσουμε, να τα δούμε, να τα βοηθήσουμε ή απλά να τα κρατήσουμε λίγο πιο σφιχτά στην αγκαλιά μας. Η υποστήριξη αυτή θα έρθει έπειτα από μία γνήσια ανάγκη του παιδιού μας.

Η μεγαλύτερη πρόκληση, λοιπόν, και η σπουδαιότερη ευκαιρία μας είναι να παραμείνουμε παρόντες και αρκετά «ανοιχτοί», ώστε να μάθουμε τις λεπτομέρειες του παιδιού μας εκείνη τη στιγμή, και να το βοηθήσουμε να επιτύχει έναν καλύτερο, πιο υγιή τρόπο ύπαρξης.

Επεκτείνουμε τις δυνατότητες που έχουν μέσα τους τα παιδιά μας, όταν ακούμε περισσότερο από όσο μιλάμε, όταν προκαλούμε την περιέργειά τους, την ανάγκη τους για αναζήτηση, τις απόψεις τους και όταν δημιουργούμε γύρω τους έναν ζεστό και ασφαλή χώρο για να «κινούνται» ελεύθερα.

Πηγή: heysigmund.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter