Αρχική InfoSchool Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για διδασκαλία παιδιών με πιθανότητες για αναλφαβητισμό στα Ελληνικά και Μαθηματικά

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για διδασκαλία παιδιών με πιθανότητες για αναλφαβητισμό στα Ελληνικά και Μαθηματικά

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για διδασκαλία παιδιών με πιθανότητες για αναλφαβητισμό στα Ελληνικά και Μαθηματικά

Ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που ανέλαβαν την παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά με αυξημένες πιθανότητες για λειτουργικό αναλφαβητισμό στα Ελληνικά ή/και στα Μαθηματικά, σε 33 σχολεία παγκύπρια. Η επιμόρφωση οργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, στo πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την Ενιαία Πολιτική για τη Σχολική Επιτυχία όλων των Παιδιών και την Προώθηση του Αλφαβητισμού.

Στις επαρχίες Λευκωσίας (σχολεία πόλεων και επαρχιών Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου), Λεμεσού και Πάφου, διεξήχθησαν δύο βιωματικά εργαστήρια, για τα Ελληνικά και τα Μαθηματικά, που στόχο είχαν να βοηθήσουν τους/τις εκπαιδευτικούς να ανταποκριθούν καλύτερα στο έργο της στήριξης παιδιών με δυσκολίες στη μάθηση.

Το βιωματικό εργαστήριο για τα Ελληνικά, με την καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ Σουζάνα Παντελιάδου εστίασε στην αξιολόγηση της ανάγνωσης, της ορθογραφίας και της παραγωγής γραπτού λόγου παιδιών με δυσκολίες αλφαβητισμού και στην ανάπτυξη ή επιλογή κατάλληλων διδακτικών παρεμβάσεων.

Το βιωματικό εργαστήριο για τα Μαθηματικά, με την υποψήφια διδάκτορα κα Αναστασία Χιδερίδου-Μανδαρή, μέλος της Ομάδας της κ. Παντελιάδου, εστίασε στην ερμηνεία των λαθών των μαθητών με δυσκολίες στα μαθηματικά, στον προσδιορισμό κατάλληλων διδακτικών στόχων και στην εξοικείωση με μεθόδους και μέσα διδασκαλίας των μαθηματικών.

Η επιστημονική κατάρτιση των δύο εισηγητριών, η εμπειρία και η ερευνητική τους δραστηριότητα σε θέματα που αφορούν στις μαθησιακές δυσκολίες στα ελληνικά και στα μαθηματικά, καθώς και η βιωματική μορφή των εργαστηρίων, η εξοικείωση με πολλά παραδείγματα, η πρακτική εφαρμογή και εξάσκηση μέσα από ατομική και ομαδική εργασία, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους/στις εκπαιδευτικούς που τα παρακολούθησαν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.