Αρχική InfoKids Νέα Επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για το περιστατικό με τη μαθήτρια στη Λευκωσία

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας μετά τον σάλο που προκάλεσε η είδηση για μαθήτρια με σύνδρομο Down σε σχολείο της Λευκωσίας, η οποία βαθμολογήθηκε όπως ακριβώς και τα υπόλοιπα παιδιά.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει ενημερωθεί για την απόφαση του Καθηγητικού Συλλόγου Γυμνασίου της Επαρχίας Λευκωσίας να παραπεμφθεί παιδί με ειδικές ανάγκες στην ανεξέταση Ιουνίου, σε συγκεκριμένο μάθημα.

Σημειώνεται ότι ο Καθηγητικός Σύλλογος, μετά από πολύ προβληματισμό και συζήτηση, πήρε την εν λόγω απόφαση, στηριζόμενος στην κείμενη νομοθεσία και στους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων.

Ως Υπουργείο πιστεύουμε πως, σε συνεργασία με τον Καθηγητικό Σύλλογο του σχολείου και με την οικογένεια του παιδιού, θα εξευρεθεί η καλύτερη λύση προς όφελος του ιδίου του παιδιού. Το Υπουργείο παροτρύνει τον Καθηγητικό Σύλλογο, ως το αρμόδιο όργανο, να εξαντλήσει όλη την επιείκειά του.

ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον για όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως, και ιδιαίτερα για τα παιδιά με αναπηρία. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ήδη το Υπουργείο ευρίσκεται σε πορεία ετοιμασίας νέας, σύγχρονης νομοθεσίας, η οποία θα ρυθμίζει τα θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Λίγο νωρίτερα σήμερα το πρωί και ο Υπουργός Παιδείας, κ. Χαμπιαούρης, είχε προχωρήσει σε δηλώσεις για το θέμα και τόνισε πως η υπόθεση διερευνάται ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για το κοριτσάκι.

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.

Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter