Αρχική InfoKids Νέα Τι δήλωσε στις επισκέψεις του σε σχολεία της Λάρνακας ο Υπ. Παιδείας

Τι δήλωσε στις επισκέψεις του σε σχολεία της Λάρνακας ο Υπ. Παιδείας

Τι δήλωσε στις επισκέψεις του σε σχολεία της Λάρνακας ο Υπ. Παιδείας

Εχθές 13 Φεβρουαρίου 2017, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής μαζί με τον Πρόεδρο και Μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής βρέθηκε κοντά σε εκπαιδευτήρια και φορείς της πόλης και επαρχίας Λάρνακας. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Λύκειο Βεργίνας και τα Δημοτικά Σχολεία Δροσιάς, Λειβαδιών και Τρούλλων.

Ο κ. Υπουργός και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου παρακάθισαν σε συσκέψεις, στις οποίες παρευρέθηκαν οι Διευθύνσεις των Σχολείων, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι των Συνδέσμων Γονέων και των τοπικών Σχολικών Εφορειών, όπως και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συζητήθηκαν τόσο θέματα υποδομών, που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες στις πιο πάνω σχολικές μονάδες, όσο και παιδαγωγικά ζητήματα και γενικότερα θέματα ομαλής λειτουργίας των σχολείων.

Κατά τις συσκέψεις ο κ. Υπουργός επεσήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας η τακτική επαφή με τη βάση του εκπαιδευτικού συστήματος - τα σχολεία μας – και λήψη ανατροφοδότησης από τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους εκπαιδευτικούς εταίρους αναφορικά με τις εκπαιδευτικές πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται στα σχολεία μας, ως επίσης και τα θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και πρωτίστως της ασφάλειάς τους. Σε όλες τις περιπτώσεις αποφασίστηκαν συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες θα καταστήσουν τα σχολεία πιο λειτουργικά και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους. Ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε τις διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για το σημαντικό έργο που επιτελούν, καθώς και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των σχολικών εφορειών και των συνδέσμων γονέων και τόνισε πως είναι κοινή η έγνοια με την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία των σχολείων μας.

Οι επισκέψεις του κ. Κώστα Καδή σε σχολεία της ελεύθερης Κύπρου θα συνεχιστούν μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.