Επιστροφή στη φύση: Ένας αξιοζήλευτος παιδότοπος ανοίγει αύριο στους κήπους Kew του Λονδίνου

Και τι δεν θα δίναμε για ένα ταξίδι στο Λονδίνο! Τώρα, μάλιστα, που μας ήρθε και η είδηση, ότι στους περίφημους βασιλικούς βοτανικούς κήπους Kew ανοίγει ένα ειδικό παράρτημα, αποκλειστικά για παιδιά ηλικίας από 2 έως 12 ετών… η επιθυμία μας είναι ακόμα εντονότερη.

Ο λόγος για τον Children’s Garden (τον Κήπο των Παιδιών), ο οποίος είναι γεμάτος ώριμα δέντρα και φυτά, οπότε τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς και να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο τη φύση και το περιβάλλον, μέσα από το περιπετειώδες παιχνίδι!

30 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Dormers Wells Junior School, από την περιοχή Southall του δυτικού Λονδίνου, βρέθηκαν χθες εκεί και απόλαυσαν τον γιγαντιαίο κήπο, ο οποίο καλύπτει 10.000 τ.μ. (σχεδόν όσο 40 γήπεδα τένις!)

Πρόκειται για παιδιά που μέχρι πρότινος δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε χώρους για φυσικό παιχνίδι και πλέον ευχαριστιούνται υπέροχα αισθητηριακά παιχνίδια στην καρδιά της φύσης!

Η επικεφαλής του σχεδιασμού Suzie Jewell, 38 ετών, είπε, ότι φαντάστηκε παιχνίδια μέσα στον κήπο και όχι έναν παιδότοπο με μερικά λουλούδια μέσα.

«Ο κήπος, συγκεκριμένα, σχεδιάστηκε γύρω από στοιχεία που χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν: γη, αέρας, ήλιος και νερό, τα οποία δίνουν στα διαφορετικά σημεία του κήπου έναν διαφορετικό χαρακτήρα.»

Ο Κήπος των Παιδιών ανοίγει για το κοινό αύριο, 18 Μαΐου.