Έρευνα για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε βρεφονηπιακό σταθμό – Ύποπτος έφηβος εργαζόμενος

Ένας βρεφονηπιακός σταθμός στο Torquay, της Βρετανίας, έκλεισε, καθώς η Αστυνομία ερευνά καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από έναν έφηβο εργαζόμενο του σταθμού.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ντέβον και της Κορνουάλης γνωστοποίησε πως αριθμός παιδιών, ηλικίας ακόμη και 2 ετών, ενδέχεται να έχει πέσει θύμα του υπόπτου, ωστόσο δεν έδωσε ακριβές νούμερο. Πηγές μεγάλων βρετανικών sites αναφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αγγίζει τα 12.

Οι αστυνομικοί έχουν επικοινωνήσει με περισσότερες από 100 οικογένειες, για να διερευνήσουν κάθε ενδεχόμενο, ενώ ο ύποπτος συνελήφθη.

Αφέθηκε, όμως, ελεύθερος με εγγύηση και η αστυνομία διευκρίνισε πως διώκεται για «σεξουαλικά εγκλήματα», χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ακόμη, σημείωσε πως έχει στη διάθεσή της υλικό 250 ωρών από κάμερες ασφαλείας μέσα στον παιδικό σταθμό, το οποίο εξετάζεται. Βάσει αυτού του υλικού, οι Αρχές έχουν αναγνωρίσει ορισμένα πιθανά θύματα.

«Έχουμε επικοινωνήσει με όλους τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, που πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό, σχετικά με την έρευνά μας», δήλωσε ο υπεύθυνος των ερευνών.

Η έρευνα θεωρείται ότι θα διαρκέσει εβδομάδες, ακόμη και μήνες, ενώ τονίζεται ότι τα μέλη του προσωπικού δεν είχαν λάβει γνώση των συμβάντων.

Επίσης, οι Αρχές έχουν διευκρινίσει –ευτυχώς- πως δεν γίνεται λόγος περί ασέλγειας.

Ο παιδικός σταθμός είναι ιδιωτικός και φροντίζει παιδιά ηλικίας από 2 έως και 5 ετών