Εργάστηκαν εθελοντικά για να επιδιορθώσουν στέγη που έμπαζε νερά σε σπίτι 4μελούς οικογένειας

Μια πράξη αλληλεγγύης και αγάπης, που αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι έγινε γνωστή πριν λίγο και αφορά σε μια οικογένεια με μεγάλες ανάγκες.

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαμε αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε μια τετραμελής οικογένεια, η οποία αναγκάζεται λόγω οικονομικών δυσχερειών και προβλημάτων υγείας, να ζει σε ένα σπίτι όπου οι τοίχοι είναι γεμάτοι υγρασία και τα ταβάνια στάζουν νερό κάθε φορά που βρέχει.

Από εχθές, όμως, όπως αποκάλυψε η διαχειρίστρια της σελίδας του Συνδέσμου Αγκαλιάζω με Αγάπη στο Facebook, η οικογένεια μπορεί να ζει χωρίς τον φόβο των βροχών, καθώς η στέγη του σπιτιού τους διορθώθηκε.

Στην οικογένεια την ελπίδα προσέφεραν 8 εργάτες, οι οποίοι θυσίασαν το μεροκάματό τους για να επιδιορθώσουν το σπίτι.

Πρόκειται για εργάτες εργοληπτικής εταιρείας, που θέλει να μείνει ανώνυμη και εργάστηκαν εθελοντικά προκειμένου να επιδιορθωθεί η στέγη, από την οποία έμπαιναν νερά.

Η διαχειρίστρια της σελίδας, κα. Μαρία Αντωνίου, γράφει χαρακτηριστικά:

«Σήμερα οκτώ άτομα διέθεσαν το μισθό τους, για να επιδιορθώσουν την στέγη οικίας άπορης οικογένειας με δυο παιδάκια στη Λεμεσό!!! ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ στην ανώνυμη εταιρεία που ώθησε το προσωπικό της, ώστε να συμμετέχει σ’ αυτή την εθελοντική πρωτοβουλία! Ευχαριστούμε επίσης τον φίλο εθελοντή Γιάννη, που το Σάββατο είχε επισκεφθεί την οικία και τοποθέτησε πρόχειρα μερικά κεραμίδια, ώστε να προστατευτεί προσωρινά η οικογένεια από την εισροή νερού από την χαλασμένη οροφή, μέχρι την σημερινή οργανωμένη επιχείρηση αποκατάστασης των ζημιών!».

Η τραγική ιστορία της οικογένειας

Στο μικρό σπίτι στη Λεμεσό, κατοικεί τετραμελής οικογένεια, που κτυπήθηκε από τη μοίρα. Ο πατέρας Μαρίνος Βαρωσιώτης, πολλές φορές απηύθυνε εκκλήσεις για βοήθεια.  

Η ζωή της οικογένειας άλλαξε δραματικά, όταν η 30χρονη σύζυγος μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Η σύζυγός του δεν επιτρέπεται να εργάζεται ούτε να φροντίζει το μωράκι της, που επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Ο σύζυγός της αναγκάστηκε να αφήσει τη δουλειά του για να είναι δίπλα στη σύζυγο και τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα η οικογένεια να περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση και να εξαρτάται από τη βοήθειά του κόσμου και του κράτους.