Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά στο Μουσείο Τεχνών Λουκίας & Μιχαλάκη Ζαμπέλα (9/6)

Εργαστήρι δημιουργικής συγγραφής για παιδιά 8-12 ετών από τη δημοσιογράφο και συγγραφέα παιδικών παραμυθιών Melissa Hekkers.

Τα παιδιά θα χωριστούν σε δύο ή περισσότερες ομάδες ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων και θα επιλέξουν ένα έργο που τους εμπνέει από τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου. Με βάση αυτό το έργο, η ομάδα θα γράψει τρεις ή τέσσερις προτάσεις σχετικά με το έργο τέχνης και με τη βοήθεια της συγγραφέως, αλλά και μετά από ομαδική συζήτηση, θα τις συνθέσουν για να φτιάξουν την αρχή μιας ιστορίας.

Η δεύτερη ομάδα θα συνεχίσει να γράφει την ιστορία, διαβάζοντας την παράγραφο της πρώτης ομάδας και προσθέτοντας μια άλλη, χωρίς να δει το έργο τέχνης που έβλεπε η άλλη ομάδα, ακριβώς για να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους.

Αυτό θα επαναλαμβάνεται, ανάλογα με την ποσότητα των ομάδων και την κίνηση της ιστορίας, η οποία και πάλι θα καθοδηγείται από τη συγγραφέα. Στο τέλος, οι ομάδες συγκεντρώνονται και διαβάζουν την ιστορία δυνατά και βλέπουν όλοι μαζί το έργο τέχνης που αποτέλεσε την αρχή και την έμπνευση για να δημιουργηθεί η ιστορία.

Οι στόχοι του εργαστηρίου βασίζονται στην ιδέα ότι μια ιστορία μπορεί να φτιαχτεί από οτιδήποτε και φιλοδοξεί να τονώσει τη φαντασία στα συμμετέχοντα παιδιά, καθώς και να τους βοηθήσει να ξεκινήσουν μια καθοδηγημένη άσκηση γραφής.

Πότε: Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017
Ώρα: 17:00 – 19:00

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Για πληροφορίες & εγγραφές:
Τηλ: 22 456099
E-mail: info@zampelasart.com.cy

Μουσείο Τεχνών Λουκίας & Μιχαλάκη Ζαμπέλα
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ’ 27, Καϊμακλί, Λευκωσία
E-mail: info@zampelasart.com.cy
Τηλ: 22 456099