Εταιρεία εφαρμόζει το 5ωρο ωράριο ώστε οι εργαζόμενοι να περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους

ωράριο

Ένα αισιόδοξο πείραμα ξεκίνησε εταιρεία στη Γερμανία, εφαρμόζοντας το 5ωρο ωράριο εργασίας.

Όπως αποκαλύπτει η «Wall Street Journal» για την εταιρεία Rheingans Digital Enabler, με έδρα το Μπίλεφελντ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία, το μέτρο εισηγήθηκε ο Γενικός Διευθυντής της συμβουλευτικής φίρμας, Lasse Rheingans, ώστε να έχουν όλοι περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους.

Οι όροι της εταιρείας

Για να εξασφαλίσει ότι η εταιρία του θα συνεχίσει να λειτουργεί εξίσου ικανοποιητικά, ο Rheingans επέβαλε στους εργαζομένους ορισμένες ‘απαγορεύσεις’.

Για παράδειγμα, όλοι πρέπει να αφήνουν εκτός δουλειά το κινητό τους και να μην μιλούν μεταξύ τους εν ώρα εργασίας, εκτός αν πρόκειται για εργασιακά ζητήματα.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι μπορούν να ελέγχουν μέχρι 2 φορές την ημέρα τα e-mails τους και όλα τα meetings έχουν περιοριστεί στα 15 λεπτά της ώρας.

Ακόμα δεν υπάρχουν δεδομένα για τα αποτελέσματα αυτής της τεχνικής και πώς αυτή επηρεάζει την απόδοση των εργαζομένων, ωστόσο, έρευνες υποδεικνύουν πως τέτοια ευέλικτα ωράρια μπορούν πράγματι να τονώσουν την παραγωγικότητα.

Παράλληλα, το επιτυχημένο πείραμα πασίγνωστης εταιρείας στην Ιαπωνία, όπου εφαρμόστηκε η 4ήμερη εργασία, δείχνει ότι τέτοιου είδους πειράματα είναι μάλλον επιτυχημένα.