Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Ετήσιο Συμπόσιο του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO

Ετήσιο Συμπόσιο του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO

Ετήσιο Συμπόσιο του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO

Το 40ο Συμπόσιο του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO, θα πραγματοποιηθεί στις 16-17 Μαρτίου 2017 , στο Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ στην Πάφο, με την ευκαιρία της ανακήρυξης της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017. Το θέμα του Συμποσίου είναι: «Πάφος, 3200 χρόνια Ιστορίας και Πολιτισμού» και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σχολεία εν δράσει» της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017.

Στη διάρκεια των εργασιών του Συμποσίου, η Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Προγράμματος του Πάφος 2017 θα παρουσιάσει τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και τα Εταιρικά Σχολεία της Κύπρου όπως και τα φιλοξενούμενα σχολεία από την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν εργασίες αφιερωμένες στην πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης. Μεταξύ άλλων, οι παρουσιάσεις περιλαμβάνουν μύθους και θρύλους που συνδέονται με την Πάφο, στοιχεία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης επαρχίας Πάφου, χώρους παγκόσμιας κληρονομιάς της Κύπρου στην UNESCO, σταθμούς στην ιστορία της πόλης, τόπους από την ιερή κληρονομιά της Πάφου και ποιητικές αναφορές στην πόλη.

Ο θεσμός του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO (ASPnet) δημιουργήθηκε από την UNESCO το 1953, αποσκοπώντας στην ενθάρρυνση της επικοινωνίας και στην ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις μαθητικές κοινότητες των κρατών μελών του Οργανισμού, ώστε να προωθούνται αποτελεσματικότερα οι στόχοι της UNESCO στους νέους. Στο παγκόσμιο αυτό Δίκτυο συμμετέχουν σήμερα περισσότερα από 10.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε 181 χώρες.

Στην Κύπρο, το Δίκτυο συστάθηκε τη σχολική χρονιά 1969-70 και δραστηριοποιείται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO. Σήμερα συμμετέχουν σε αυτό 22 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως πλήρη μέλη, καθώς και τέσσερα σχολεία - παρατηρητές. Τα μέλη του Δικτύου δραστηριοποιούνται με ποικίλους τρόπους, όπως διοργάνωση συνεδρίων και συμμετοχή σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν άλλα Εταιρικά Σχολεία στο εξωτερικό. Κύριος στόχος του Δικτύου είναι η προώθηση των ιδανικών της UNESCO στους νέους, ιδιαίτερα στους τομείς που αφορούν στην ανάπτυξη των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών, το φυσικό περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.