Αρχική InfoMommy Το σοκαριστικό video αυτής της μαμάς δείχνει ότι η κρίση πανικού μπορεί να συμβεί στον καθένα

Το σοκαριστικό video αυτής της μαμάς δείχνει ότι η κρίση πανικού μπορεί να συμβεί στον καθένα

Το σοκαριστικό video αυτής της μαμάς δείχνει ότι η κρίση πανικού μπορεί να συμβεί στον καθένα

Η κρίση πανικού είναι μια κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν πολύ συχνά πολλοί άνθρωποι γύρω μας. Μπορεί να κάνει την εμφάνισή της ξαφνικά, χωρίς κάποια προφανή αιτία και είναι μια αντίδραση του οργανισμού μας με συμπτώματα όπως η δύσπνοια, οι μυϊκοί σπασμοί, η ναυτία σε συνδυασμό με αίσθημα ανεξέλεγκτου άγχους και – ορισμένες φορές – αίσθημα επικείμενης καταστροφής. Άτομα που βιώνουν συχνά κρίσεις πανικού δηλώνουν, μάλιστα, ότι νιώθουν πως εκείνη την ώρα θα πεθάνουν.

Μάθετε τι ακριβώς είναι η κρίση πανικού εδώ.

Η κρίση πανικού μπορεί να ξεσπάσει σε δημόσιο χώρο με πολύ κόσμο, όταν κάποιος βρίσκεται μόνος του ή παίζει με τα παιδιά του στο σπίτι.

Μία μαμά δύο παιδιών, η οποία υποφέρει από κρίσεις πανικού και αγχώδη διαταραχή, δημοσίευσε video της κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας κρίσης. H Sophie Mei Lan, προσπαθώντας να στείλει ένα μήνυμα σε όλους τους γονείς και να τους αφυπνίσει για το θέμα των κρίσεων πανικού, ανήρτησε σε γνωστό διαδικτυακό κανάλι που απευθύνεται σε γονείς ένα video για το πώς νιώθει, τι αισθάνεται και τι θέλει να κάνει όταν ξεσπούν αυτές οι κρίσεις.

Το συγκλονιστικό δεν είναι μόνο τα όσα λέει στο ένα λεπτό που διαρκεί το video αλλά και το γεγονός ότι πίσω από την πλάτη της διακρίνονται τα παιδιά της να παίζουν αμέριμνα.

«Ήθελα να δείξω σε όλους πώς είναι να ζεις με αυτή την ψυχική ασθένεια», δήλωσε. «Έχω μια πολύ όμορφη οικογένεια, φίλους, υπέροχα παιδιά και όμως, ακόμα και έτσι, βιώνω σοβαρές κρίσεις πανικού, αφού οι ψυχικές ασθένειες… δεν κάνουν διακρίσεις! Μερικοί άνθρωποι μπορεί να παραξενευτούν, επειδή κατάφερα να σηκώσω το τηλέφωνό μου και να τραβήξω το video, αλλά κατάφερα να δείξω το άσχημο πρόσωπο αυτής της ασθένειας. Το να έχω αυτή την κρίση σε video, προσωπικά με βοηθά πολύ, αφού στα χαρτιά φαίνεται να έχω θεραπευτεί, Ήθελα να δείξω πώς είναι μια ψυχική ασθένεια – το ξέσπασμα, τα κλάματα, όλα», συμπλήρωσε.

Στο video φαίνεται η νεαρή γυναίκα να ξεσπά σε λυγμούς, ενώ από πίσω της ακούγονται οι χαρούμενες φωνές των παιδιών της. Η μητέρα δυσκολεύεται να αναπνεύσει και μέσα στα κλάματά της ακούγεται να λέει: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω. Δεν θέλω να είμαι εδώ. Δεν αντέχω άλλο. Πρέπει να βάλω τα κορίτσια μου για ύπνο. Πρέπει να σταματήσω να κλαίω. Τα βράδια είναι τα χειρότερα… όλη η μέρα».

Δείτε το video 

Το video παρουσιάστηκε από το κανάλι ChannelMum.com για να επαγρυπνήσει τον κόσμο σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το 85% των μαμάδων ισχυρίζεται ότι έχει υποστεί κάποια κρίση ή υποφέρει από άγχος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή από τη στιγμή που αποκτούν παιδί.

Περισσότερες από τις μισές μαμάδες που συμμετείχαν στην έρευνα του ChannelMum.com δήλωσαν ότι δεν τους προειδοποίησε ποτέ και κανείς για αυτό το ενδεχόμενο, ενώ 3 στις 10 μαμάδες έχουν βιώσει τουλάχιστον μία κρίση πανικού. Το 23%, μάλιστα, των μαμάδων παθαίνουν τις κρίσεις όταν προσέχουν ένα παιδί. Παράλληλα οι περισσότερες γυναίκες κρατούν κρυφές αυτές τις κρίσεις πανικού, επειδή φοβούνται την κριτική, ενώ το 37% των γυναικών φοβάται ότι δεν είναι αρκετά καλές μαμάδες.

«Είμαι υπεύθυνη για τα παιδιά μου και δεν μπορώ να βγω έξω να ζητήσω βοήθεια – νομίζω αυτό είναι κάτι που θα καταλάβουν όλες οι μαμάδες. Η κρίση πρέπει να περάσει και το video που τράβηξα θα βοηθήσει κι άλλους να καταλάβουν ότι αυτό θα γίνει. Η κρίση θα φτάσει κάποια στιγμή στο τέλος, αλλά δεν είναι αυτή το τέλος!»,  είπε η Sophie Mei Lan, ενθαρρύνοντας όσους υποφέρουν από τέτοιου είδους προβλήματα.

Οι ψυχολόγοι δηλώνουν ότι οι κρίσεις πανικού είναι τρομακτικές και οδυνηρές για τα άτομα που τις βιώνουν, αφού νιώθουν αβοήθητα, χωρίς να έχουν έλεγχο των κινήσεων ή των σκέψεών τους. Μπορούν, όμως, να τις αντιμετωπίσουν με την κατάλληλη στήριξη και βοήθεια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter