Αρχική InfoKids Fun Time Έτσι θα εκτονώσουν τα παιδιά την ανεξάντλητη ενέργειά τους μέσα στο σπίτι

Έτσι θα εκτονώσουν τα παιδιά την ανεξάντλητη ενέργειά τους μέσα στο σπίτι

Έτσι θα εκτονώσουν τα παιδιά την ανεξάντλητη ενέργειά τους μέσα στο σπίτι

Τα ζωηρά και γεμάτα ενέργεια παιδιά μας γεμίζουν χαρά και ζωντάνια. Όταν, όμως, η ενέργειά τους δεν σταματά ποτέ τότε εμείς καταλήγουμε με νεύρα και εξάντληση, ενώ εκείνα συνεχίζουν το παιχνίδι τους.

Ευτυχώς η χώρα μας λούζεται από τον ήλιο αρκετούς μήνες μέσα στον χρόνο και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να αφήνουμε τα παιδιά μας ελεύθερα να παίξουν σε πάρκα και παιδικές χαρές. Τι γίνεται, όμως, τις ημέρες που ο καιρός δεν είναι συμμαχός μας ή το πρόγραμμά μας δεν επιτρέπει κάποια έξοδο;

Για εκείνες τις ημέρες που τα παιδιά μας βρίσκονται μέσα στο σπίτι και η ενέργειά τους δεν φαίνεται να τελειώνει βρήκαμε στο fatherly.com και σας παρουσιάζουμε το παρακάτω παιχνίδι:

Ονομάζεται δρόμος μετ’ εμποδίων στο... σαλόνι και είναι αυτό που ακριβώς φαντάζεστε!

Τα περισσότερα παιδιά, ειδικά στην προσχολική ηλικία, θα το λατρέψουν, ενώ θα βελτιώσουν την ισορροπία τους, το συντονισμό των κινήσεών τους και φυσικά τη φαντασία τους.

Τι θα χρειαστείτε:

Αντικείμενα για να πηδούν τα παιδιά από πάνω: Μαξιλάρια καναπέ, στρώματα αφρού, παιχνίδια και σταθερά έπιπλα.

Αντικείμενα για να κυλούν από κάτω ή να περνούν από μέσα τους: Μπορείτε να φτιάξετε ένα τούνελ κρεμώντας ένα σεντόνι από την πλάτη δυο καρεκλών ή να χρησημοποιήσετε ένα καλάθι για παιχνίδια ή ρούχα από δίχτυ.

Αντικείμενα για να ισορροπούν πάνω: Απλώστε λίγη κορδέλα σε ένα σημείο στο πάτωμα και προσποιηθείτε ότι είναι τεντωμένο σκοινί ή γέφυρα πάνω από κάποιο φαράγγι (προσαρμόστε την ιστορία στο δικό σας παιχνίδι).

Πώς θα παίξετε:

Ο καλύτερος τρόπος για να παίξετε το δρόμο μετ’ εμποδίων είναι να χτίσετε διάφορες στάσεις, η καθεμία με τη δική της δυσκολία. Προσαρμόστε, φυσικά, το παιχνίδι στις ανάγκες, τις δυνατότητες και την ηλικία των παιδιών σας.

Μπορείτε να πείτε στα παιδιά να σκαρφαλώνουν, να πηδούν τα εμπόδια, να περνούν κάτω από τα έπιπλα ή να σκαρφαλώνουν και να χοροπηδούν μέσα στον χώρο κρατώντας ένα κουτάλι με μια μπάλα στο στόμα.

Ξεκινήστε μια ιστορία, ένα παραμύθι για έναν θησαυρό, ίσως, ο οποίος βρίσκεται στο τέλος του δρόμου μετ’ εμποδίων. Ο θησαυρός ή το βραβείο μπορεί να είναι όσο μεγάλος νομίζετε και να κάνει το παιχνίδι να διαρκέσει από 20 λεπτά έως και δυο ώρες...

Καλή διασκέδαση!


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter