Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος στις οικίες, σύμφωνα με τα νέα μέτρα

Αρκετές απορίες προκάλεσαν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, κ. Ιωάννου, νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, 30 Μαΐου.

Πολλοί αναρωτήθηκαν πώς θα γίνεται ο έλεγχος στις οικείες, όπου απαγορεύονται οι συγκεντώσεις πέραν των ατόμων που ζουν σε αυτή την οικεία και εκείνων που θα πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα.

Ο Υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η ατομική ευθύνη, λέγοντας: «θα γίνεται δειγματοληπτικά τόσο από τους παρατηρητές της γειτονιάς όσο και από την Αστυνομία. Αλλά εδώ να επαναλάβω αυτό που λέμε συνεχώς κι εγώ αλλά και τα άλλα μέλη της Κυβέρνησης ότι όποια μέτρα κι αν πάρουμε, αν ο κόσμος δεν συνειδητοποιήσει και δεν υιοθετήσει αυτά τα μέτρα, η Αστυνομία και οποιοσδήποτε κληθεί να επιβλέψει την επιτήρηση, δεν μπορούν να είναι πανταχού παρόντες. Άρα όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και να εφαρμόσουμε τα μέτρα».

Επιτήρηση στα άτομα με κορωνοϊο με βραχιολάκι

Εξηγώντας πώς θα γίνεται η κατ’ οίκον ηλεκτρονική επιτήρηση, ως μέτρο που αξιολογείται για τα άτομα που είναι θετικά στον κορωνοϊό, είπε: «θα γίνεται με βραχιολάκι, ούτως ώστε να παρακολουθούμε τις κινήσεις τους. Ευκαιρίας δοθείσης να διευκρινίσω κάτι που παρεξηγήθηκε με τις χθεσινές δηλώσεις, ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων που παρατηρήθηκε χθες λόγω επαφών, δεν ήταν από άτομα που ήταν θετικά με κορωνοϊό, αλλά άτομα που είχαν έρθει από το εξωτερικό, τους είχε ζητηθεί να αυτοπεριοριστούν, δεν είχαν τα συμπτώματα.

Είναι εις γνώσιν μας δύο συγκεκριμένα για άτομα τα οποία αντί να αυτοπεριοριστούν, κυκλοφορούσαν, είχαν αρκετές επαφές, εκ των υστέρων επιβεβαιώθηκαν σαν θετικά κρούσματα και αυτό αντιλαμβάνεστε ότι κάνει το έργο της ιχνηλάτησης πιο δύσκολο αλλά και επιπλέον έχουν μολύνει κάποια άλλα άτομα με αυτή την απερίσκεπτη ενέργειά τους».