Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό «Έχω τρίδυμα 4 ετών. Να τους κάνω το εμβόλιο μηνιγγίτιδας Β; Είμαι διχασμένη»

«Έχω τρίδυμα 4 ετών. Να τους κάνω το εμβόλιο μηνιγγίτιδας Β; Είμαι διχασμένη»

«Έχω τρίδυμα 4 ετών. Να τους κάνω το εμβόλιο μηνιγγίτιδας Β; Είμαι διχασμένη»

Καλησπέρα σας,

Είμαι μητέρα τρίδυμων 4 χρόνων. Είμαι διχασμένη όσον αφορά το εμβόλιο μηνιγγίτιδας Β. Για ποιο λόγο δεν έχει εισαχθεί ακόμη στον Stiko; Είναι ακόμη σε ερευνητικό Στάδιο; Ποια είναι η γνώμη σας;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Με εκτίμηση,

Μαμά Μαρία

Απαντά ο Παιδίατρος κ. Μιχάλης Ιασωνίδης:

Αγαπητή κα Μαρία,

Το εμβόλιο έναντι της Μηνιγγίτιδας Β δεν είναι και τόσο νέο εμβόλιο. Στην Κύπρο κυκλοφορεί τα τελευταία 5 χρόνια, σε άλλες χώρες πιο πριν. Αλλά μέχρι να πάρει άδεια κυκλοφορίας πέρασε όλες τις απαραίτητες δοκιμασίες, οι οποίες κρατούν πέραν των 10 χρόνων.

Το μεγάλο του μειονέκτημα είναι το κόστος του. Στην ηλικία δε των παιδιών σας πρέπει να χορηγηθούν 2 δόσεις με μεσοδιάστημα 2 μηνών. Είναι εμβόλιο που παρουσιάζει συχνότερα πυρετό και τοπικό άλγος από άλλα εμβόλια. Περίπου 1 στα 3 παιδιά παρουσιάζει πυρετό που διαρκεί 1-2 24ωρα.

Η μηνιγγίτιδα Β ευτυχώς είναι σπάνια ασθένεια, στην Κύπρο έχουμε περίπου 3 περιστατικά τον χρόνο. Είναι, όμως, πολύ βαριά αρρώστια, με υψηλό ποσοστό θνησιμότητας ή μόνιμων βλαβών π.χ. κώφωση, ακρωτηριασμοί, κ.λ.π.

Θα σας σύστηνα ανεπιφύλακτα να εμβολιάσετε τα παιδιά σας με αυτό το εμβόλιο, γιατί όπως λέμε πάντα για τα εμβόλια: η προφύλαξη είναι η καλύτερη θεραπεία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter