5+1 εύκολα χτενίσματα για βρεγμένα μαλλιά στην παραλία ή την πισίνα

Στην παραλία θέλουμε να είμαστε χαλαρές και άνετες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει, ότι θέλουμε να μας χαρακτηρίζει η προχειρότητα ή η άκομψη εμφάνιση.

Όταν τα παιδιά τρέχουν γύρω μας και εμείς τα κυνηγάμε για να βάλουν λίγο ακόμη αντηλιακό δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε και την εμφάνισή μας. Αφού λοιπόν, βρήκαμε τα κατάλληλα μαγιό για κάθε μαμά, ας περάσουμε στα μαλλιά.

Στην παραλία δεν μπορούμε να έχουμε χτένισμα κομμωτηρίου. Μπορούμε, όμως, να κάνουμε μόνες μερικά εύκολα χτενίσματα, τα οποία θα αναδείξουν το στυλ και την φινέτσα μας, ακόμα και μετά τη βουτιά μας.

Θα χρειαστείτε μία βούρτσα, μερικά λαστιχάκια ή και τσιμπιδάκια και φυσικά, ένα προϊόν προστασίας των μαλλιών σας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Double buns

Τα γνωστά σε όλες μας «κεφτεδάκια». Παιχνιδιάρικό και εύκολο χτένισμα ταιριάζει απόλυτα σε μια μέρα στην παραλία. Χωρίστε τα μαλλιά στην μέση, πιάστε την μία πλευρά και περιστρέψτε την έτσι ώστε να σχηματίσετε ένα κοτσάκι, στερεώστε με το λαστιχάκι σας. Κάντε το ίδιο και από την άλλη. Έτοιμη!

Στεφάνι πλεξίδας

Ή αλλιώς η «πλεξίδα της γοργόνας». Για ένα χτένισμα που ταιριάζει όσο κανένα άλλο στην παραλία, θα χρειαστεί να κάνετε δύο πλεξιδάκια που θα ξεκινούν από την βάση του κεφαλιού και θα φτάνουν στην αντίθετη πλευρά. Στερεώστε με λαστιχάκια και τσιμπιδάκια και αφήστε τα υπόλοιπα μαλλιά σας ελεύθερα.

Η περιστρεφόμενη κοτσίδα

Μια πλεξίδα που δεν μοιάζει με τις άλλες. Εύκολη, γρήγορη και εντυπωσιακή. Μπορείτε να την φτιάξετε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να χωρίσετε τα μαλλιά στα δύο και να περιστρέψετε τις λωρίδες που δημιουργήθηκαν πρώτα γύρω από τον εαυτό τους και μετά μεταξύ τους. Στερεώστε με ένα λαστιχάκι στο τελείωμα.

Χαμηλή κοτσίδα στο πλάι

Κάντε μια χαμηλή κοτσίδα στα μαλλιά στο πλάι του κεφαλιού. Χωρίστε τα μαλλιά πάνω από το λαστιχάκι στα δύο έτσι ώστε να έχετε μία τρύπα και περάστε μέσα από αυτή την άκρη της κοτσίδας. Καλύψτε το λαστιχάκι με ένα κομμάτι μαλλιών από την υπόλοιπη κοτσίδα. Εύκολο, γρήγορο, κομψό! Τόσο που μπορεί να σας συνοδεύσει εύκολα και στην βραδινή σας έξοδο στο νησί.

Κοτσάκια στην σειρά

Θυμίζουν πολύ τους κλασικούς σινιόν κότσους, αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολοι στο να γίνουν. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να χωρίσετε τα μαλλιά σας σε τρία σημεία. Κάντε το κάθε ένα μία κοτσίδα και περιστρέψτε την σε έναν χαλαρό κότσο. Στερεώστε με τσιμπιδάκια και ξεχάστε τα βρεγμένα μαλλιά στους ώμους σας.

Κότσος

Το κλασικό και πιο εύκολο χτένισμα. Ταιριάζει σε όλες μας και γίνεται με μία μόνο κίνηση και ένα μόνο λαστιχάκι. Αν θέλετε ο δικός σας να… ξεχωρίσει φτιάξτε τον λίγο πιο ψηλά από το κανονικό ή με μία χτένα (ή τη βούρτσα σας)ξάστε λίγο τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού για περισσότερο όγκο.