Εύκολη ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκι και τυρί

ομελέτα1

Θέλετε να μαγειρέψετε κάτι εύκολο, γρήγορο και νόστιμο για μεσημέρι, αλλά ξεμείνατε από ιδέες;

Η ομελέτα που σας προτείνουμε σήμερα είναι αυτό ακριβώς που ζητάτε. Γίνεται γρήγορα και είναι γευστικότατη!

Υλικά:

4 αβγά

1 ποτήρι γάλα

500γρ. πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

500γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες

4 κουτ. σούπας βούτυρο

200γρ. ανθότυρο τριμμένο

150γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Ψιλοκομμένος δυόσμος

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο και βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψί.

Ετοιμάζετε τα λαχανικά και κάνετε μια πρώτη στρώση με πατάτες. Αλατοπιπερώνετε, κάνετε δεύτερη στρώση με κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το μισό ανθότυρο, τη μισή παρμεζάνα και το μισό δυόσμο.

Συνεχίζετε με τρίτη στρώση από πατάτες και κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά και μετά πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ανθότυρο, την παρμεζάνα και το δυόσμο.

Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού σας.

Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.

Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε λίγο ακόμη να πάρει χρώμα η ομελέτα από πάνω και την ξεφουρνίζετε.