Φαρφάλες με σπανάκι και κόκκινη σάλτσα: Το εύκολο και νόστιμο φαγητό που θα λατρέψουν τα παιδιά

Αν σήμερα δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε και αναζητάτε κάτι γρήγορο, εύκολο και νόστιμο, αυτή η συνταγή είναι για εσάς.

Αν, μάλιστα, σας έχει περισσέψει και κοτόπουλο από κάποια άλλη μέρα ακόμα καλύτερα. Το προσθέτετε και το πιάτο σας γίνεται ακόμα πιο χορταστικό.

Υλικά:

500γρ. φαρφάλες

1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 φύλλα βασιλικού, κομμένα

250γρ. τομάτες, κομμένες

700γρ. πολτός τομάτας

200γρ. κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε κομματάκια (προαιρετικά)

2 ματσάκια baby σπανάκι

Εκτέλεση:

Σωτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέστε τις τομάτες και τον πολτό τομάτας και συνεχίστε το σωτάρισμα για άλλα 5 λεπτά. Κάντε το ίδιο με τον βασιλικό, το κοτόπουλο και το σπανάκι.

Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ανακατέψτε τα πολύ καλά με τη σάλτσα και σερβίρετε όσο είναι ζεστά.