«Φεύγοντας από το σπίτι»: Ένα συγκινητικό video για την ενηλικίωση των παιδιών και τη σχέση τους με τους γονείς τους

Το σύνδρομο της «άδειας φωλιάς» συμβαίνει όταν τα παιδιά σε μια οικογένεια μεγαλώνουν και πρέπει να φύγουν από το σπίτι για να ξεκινήσουν τη δική τους ζωή. Πολλοί γονείς νιώθουν πως δεν έχουν κανέναν να φροντίσουν και ότι η ζωή τους δεν έχει πια πολύ νόημα.

Είναι, όμως, μια κατάσταση που ισχύει για όλους. Τα παιδιά δεν μπορούν να μένουν για πάντα με τους γονείς – εκτός αν πολύ σοβαροί λόγοι το επιβάλλουν – και οι γονείς δεν μπορούν να παραμένουν προσκολλημένοι στα παιδιά τους.

Ένα video διάρκειας 6 λεπτών περίπου δείχνει πόσο δύσκολο είναι για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς να δεχθούν αυτή την πραγματικότητα αλλά και πόσο ανάγκη την έχει το παιδί.

Στην παρακάτω ιστορία ένας νεαρός άντρας πρέπει να αφήσει το πατρικό του και να σταθεί στα πόδια του για να ζήσει τη ζωή του. Κάθε φορά που προσπαθεί, όμως, κάτι τον γυρίζει πίσω. Με κάποιον τρόπο βρίσκεται διαρκώς στο πατρικό του. Οι πιο παράξενοι λόγοι τον κάνουν να μην απομακρύνεται για πολύ… Ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο που τον κρατά πίσω;

Ένα ελαφρύ, αστείο, αλλά και αληθινό «δράμα» για την ενηλικίωση των παιδιών, την αγάπη των γονιών προς τα παιδιά τους και τη σχέση εξάρτησης που μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ τους.

Δείτε το video

Το video δημιουργήθηκε από την ομάδα Cartoon Box