Φήμες ότι η 11χρονη κόρη της Αντζελίνα Τζολί αλλάζει φύλο κάνουν το γύρο του κόσμου

Το γύρο του κόσμου κάνει εδώ και λίγες ημέρες μια ψεύτικη είδηση που αφορά τη μικρή κόρη του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί. Όλα ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα περίπου, όταν η ισπανική ιστοσελίδα El Mundo δημοσίευσε ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο η 11χρονη Σιλό Τζολί-Πιτ θα ξεκινήσει ορμονική θεραπεία για να αλλάξει φύλο και να γίνει αγόρι.

«Η βιολογική κόρη της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ ξεκίνησε ορμονική θεραπεία για να μειώσει την ανάπτυξή της ως γυναίκα», έγραψε χαρακτηριστικά η El Mundo αναφέροντας ως πηγή το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μάλιστα, η ιστοσελίδα θύμιζε στους αναγνώστες ότι το 2010 η Αντζελίνα Τζολί είχε δηλώσει σε συνέντευξη ότι η κόρη της ήθελε να είναι αγόρι: «Χρειάστηκε να της κόψουμε τα μαλλιά, θέλει να ντύνεται σαν αγόρι. Νομίζει ότι είναι ένα από τα αδέρφια της».

Από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε η αναπαραγωγή της ψεύτικης είδησης από αρκετά ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, σε αντίθεση με ιστοσελίδες στις ΗΠΑ που δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο συγκεκριμένο ζήτημα. Από την πλευρά του, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ζήτησε από τις ιστοσελίδες που το χρησιμοποίησαν ως πηγή να αφαιρέσουν τη σχετική αναφορά.

Ωστόσο, παρά τη διάψευση της είδησης, πολύς κόσμος ξεκίνησε μια απίστευτη επίθεση στη διάσημη οικογένεια, με τη δημοσιογράφο της Figaro, Eugénie Bastié, να δημοσιεύει ειρωνείες τόσο για την 11χρονη κόρη των Τζολί-Πιτ όσο και για τη γέννηση των δίδυμων παιδιών του Κριστιάνο Ρονάλντο μέσω παρένθετης μητέρας.