Αρχική InfoKids Φρουροί προστασίας στα Δημοτικά σχολεία: Σε εφαρμογή τίθεται το σχέδιο του Υπουργείου

Φρουροί προστασίας στα Δημοτικά σχολεία: Σε εφαρμογή τίθεται το σχέδιο του Υπουργείου

Φρουροί προστασίας στα Δημοτικά σχολεία: Σε εφαρμογή τίθεται το σχέδιο του Υπουργείου

Η είδηση της απαγωγής δύο ανήλικων αγοριών έξω από το σχολείο τους τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε συγκλονίσει το παγκύπριο. Για την ασφάλεια των μαθητών, λοιπόν, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το μέτρο των φρουρών προστασίας στα Δημοτικά σχολεία.

Συγκεκριμένα, εγκύκλιος που θα αποσταλεί σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας προς τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων (σ.σ. δημοτικά και νηπιαγωγεία), θα απαιτεί την αγορά υπηρεσιών προστασίας στους σχολικούς χώρους, είτε από ιδιωτικούς φύλακες είτε από εταιρείες παροχής προστασίας, που σε πρώτη φάση θα αφορά το χρονικό διάστημα από τις 07.00 μέχρι τις 08.00 το πρωί, ώρα κατά την οποία οι μαθητές φθάνουν στα σχολεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι οδηγίες της εγκυκλίου θα πρέπει να υλοποιηθούν απ' όλους τους εμπλεκόμενους μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, μιας και η σχετική δαπάνη που απαιτείται έχει εγκριθεί από το Υπουργικό και τα χρήματα βρίσκονται στη διάθεση των Σχολικών Εφοριών κάθε επαρχίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε δεύτερη φάση οι ώρες φύλαξης ίσως αυξηθούν σε δυο, ενώ με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς ενδέχεται να υπάρξει αγορά υπηρεσιών για έξι με επτά ώρες.
Υπενθυμίζεται πως μετά την απαγωγή των ανήλικων μαθητών από το σχολικό χώρο  δημοτικού σχολείου στις Καμάρες, το Υπουργικό Συμβούλιο, στις 9 Οκτωβρίου, έλαβε αποφάσεις για την ασφάλεια και υγεία των μαθητών στους σχολικούς χώρους, συνολικού κόστους δέκα εκατομμυρίων ευρώ ως εξής:
  • Έκδοση κάρτας εισόδου και εξόδου από τα σχολεία και τοποθέτηση θυροτηλεφώνων.
  • Περιφράξεις των σχολικών μονάδων.
  • Περιφρούρηση των σχολικών μονάδων.

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter