Φτιάξτε τα πιο πρωτότυπα πασχαλινά μπισκότα

Η Μεγάλη Τετάρτη και η Μεγάλη Πέμπτη είναι οι κατ’ εξοχήν ημέρες που φτιάχνουμε τα πασχαλινά γλυκά μας. Πλάθουμε τα τσουρέκια μας και βάφουμε τα αυγά μας.

Μια από τις καθιερωμένες συνταγές αυτής της εποχής είναι εκείνη για τα πασχαλινά κουλουράκια.

Φέτος δοκιμάστε να πρωτοτυπήσετε και να φτιάξετε πασχαλινά κουλουράκια… αλλιώς! Εμείς σας προτείνουμε τα μπισκοτάκια που μοιάζουν με αυγά και μπορείτε να τα διακοσμήσετε με πολύ ιδιαίτερους και ευφάνταστους τρόπους για να εντυπωσιάσετε τα παιδιά σας και τους καλεσμένους σας.

Συνταγή για πασχαλινά μπισκοτάκια

Υλικά για τα μπισκοτάκια:

½ κούπα βούτυρο ανάλατο

1 κούπα ζάχαρη

1 αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλάκι του γλυκού baking powder

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για τη διακόσμηση:

3 κούπες ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές μαρένγκα

¼ της κούπας νερό

Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή. Προσθέστε το αυγό και την βανίλια.

Χαμηλώστε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέστε το αλάτι και το baking. Σταδιακά προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε πολύ καλά.

Κάντε τη ζύμη μια μικρή μπάλα καλύψτε τη με μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για μισή ώρα.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο και καλύψτε ένα ρηχό ταψί με χαρτί ψησίματος. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και αφήστε την να πάρει θερμοκρασία δωματίου για 5 με 10 λεπτά.

Μεταφέρετε τη σε αλευρωμένη επιφάνεια και «ανοίξτε» τη σε ένα λεπτό φύλλο. Κόψτε τα μπισκοτάκια σας σε σχήμα αυγών, χρησιμοποιώντας το ανάλογο κουπάτ.

Τοποθετήστε τα μπισκότα σας στο ταψί αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους. Κάντε το ίδιο με όση ζύμη σας περίσσεψε.

Ψήστε τα μπισκότα για 8 με 10 λεπτά (εξαρτάται από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας και πόσο λεπτά είναι τα μπισκότα σας). Αφού ψηθούν αφήστε τα για λίγο να κρυώσουν.

Για το γλάσο

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε την μαρέγκα με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέστε το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο, απαλό αποτέλεσμα.

Αν το επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε τώρα το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αν το χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε είναι υγρό προσέξτε, διότι μπορεί να αλλάξει η σύσταση του μείγματός σας. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί βάλτε λίγη επιπλέον ζάχαρη άχνη στο μπολ σας και ανακατέψτε.

Απλώστε το γλάσο πάνω στα μπισκότα σας και αφήστε το να σταθεί καλά (θέλει περίπου 1 ώρα). Τέλος, φτιάξτε όσα σχέδια θέλετε με το γλάσο που σας περίσσεψε.