Φτιάχνουμε λαχταριστή βασιλόπιτα με σοκολάτα

Κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς ετοιμάζουμε τη βασιλόπιτα, τη στολίζουμε με τον αριθμό της νέας χρονιάς και μέσα της κρύβουμε ένα φλουρί, το οποίο πιστεύεται ότι φέρνει γούρι σε όποιον το κερδίσει.

Φέτος, ας δοκιμάσουμε, λοιπόν να φτιάξουμε μία λαχταριστή βασιλόπιτα και να την κάνουμε ακόμα πιο γλυκιά με λίγη σοκολάτα!

Υλικά: 

Για το κέικ:

4 αβγά
200 γρ ζάχαρη καστανή
200 γρ φυτική μαργαρίνη
200 γρ γιαούρτι
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ καρύδια ή φυστίκια αιγίνης
κανέλα
τζίντζερ

Για την επικάλυψη:

60 γρ αλεύρι για όλα
100 γρ φυτική μαργαρίνη
80 γρ καρύδια ή φυστίκια αιγίνης
100 γρ σοκολάτα γάλακτος
2 κ.σούπας ζάχαρη καστανή
1/2 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. τζίντζερ ή λίγο μοσχοκάρυδο
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Για το κεΐκ:

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, περίπου για 1 τέταρτο. Έπειτα, προσθέτουμε την λυωμένη μαργαρίνη, το γιαούρτι και σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε, το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με΄μία σπάτουλα. Βάζουμε το μισό μίγμα σε μία φόρμα ψησίματος και προσθέτουμε, το μίγμα της γέμισης. Στη συνέχεια, ρίχνουμε απο πάνω το υπόλοιπο μίγμα του κεΐκ. Ρίχνουμε το μίγμα της επικάλυψης απο πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς. Όταν ψηθεί, αν θέλουμε πασπαλίζουμε απο πάνω άχνη ζάχαρη.

Για τη γέμιση:

Βάζουμε σε ένα μπώλ, όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.

Για την επικάλυψη:

Βάζουμε σε ένα μπολ, την σοκολάτα, τα καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης, το αλεύρι, λίγη ζάχαρη, λιωμένη μαργαρίνη, κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν.