Φτιάχνουμε Κέικ βουτύρου

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας τη κλασική συνταγή για κέικ βουτύρου δια χειρός Χρύσας Παραδείση. Φτιάξτε τη και η κουζίνα σας θα πλημμυρίσει από γεύσεις και αρώματα μαμαδίστικα! Θα την πετύχετε, ακόμα και αν φτιάχνετε πρώτη φορά κέικ.

Υλικά

250 γραμ. βούτυρο
400 γραμ. ζάχαρη
3,5 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
4 αβγά
250 γραμ. γάλα φρέσκο
ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
1 βανίλια
2 κουταλάκια baking powder

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη 2-3 λεπτά ,μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα 4 αυγά. Στο χτυπημένο μίγμα ρίχνουμε το ξύσμα, το γάλα και τέλος το αλεύρι (το οποίο έχουμε ανακατέψει με το baking powder). Aλοίφουμε την φόρμα του κέικ μας με λίγο βούτυρο, να πάει παντού και κατόπιν ρίχνουμε στην φόρμα αλεύρι, φροντίζοντας να πάει παντού, για να βγαίνει εύκολα μετά το ψήσιμο το κέικ μας. Γεμίζουμε την φόρμα και χτυπάμε την φόρμα στον πάγκο μας 2 φορές, προκειμένου το κέικ μας να μην έχει φυσαλίδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο καλά φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα, ενώ κατά την διάρκεια του ψησίματος δεν ανοίγουμε τον φούρνο. Μόλις γίνει το βγάζουμε από τη φόρμα αμέσως και πασπαλίζουμε αν θέλουμε, όταν είναι χλιαρό άχνη ζάχαρη.