Φτιάχνουμε poncho θαλάσσης για τα πιτσιρίκια μας

Τα παιδάκια μόλις βγουν από τη θάλασσα, τις περισσότερες φορές, τουρτουρίζουν και ζητάνε επίμονα να τα τυλίξετε με μια πετσέτα για νιώσουν ζεστασιά και να επανέλθουν στη φυσιολογική τους θερμοκρασία.

Αν η απλή πετσέτα θαλάσσης δεν καλύπτει τις ανάγκες σας, σας προτείνουμε να φτιάξετε τη δική σας poncho πετσέτα θαλάσσης που θα τη φορά το παιδί ολόσωμα. Η poncho πετσέτα είναι ιδανική λύση και για τα παιδιά που αρέσκονται να περνούν ώρες κάτω από τον ήλιο παίζοντας με την άμμο καθώς το παιδί φορώντας την πετσέτα μπορεί να παίξει άφοβα κάτω από τον ήλιο καθώς το ύφασμα θα αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία, προστατεύοντας το ευαίσθητο παιδικό δέρμα.

Με απλές και γρήγορες κινήσεις, η παιδική πετσετα θαλάσσης θα μεταμορφωθεί σε μοντέρνο poncho για τη θάλασσα.

Υλικά:

πετσέτα θαλάσσης
ψαλίδι
κλωστή στο χρώμα της πετσέτας
ραπτομηχανή

Διπλώστε την πετσέτα θαλάσσης στη μέση κατά μήκος ούτως ώστε οι δύο άκρες να εφάπτονται. Σχεδιάζετε στο κέντρο της πάνω πλευράς μια έλλειψη υπολογίζοντας πώς κοβοντάς την θα πρέπει να χωράει να περάσει το κεφάλι του παιδιού. Κόβετε την έλλειψη και παιρνέτε δοκιμαστικά το κεφάλι του παιδιού μέσα από την τρύπα. Στην συνέχεια έχετε να φτιάξετε τα δεσίματα. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις ως προς το τελείωμα της πετσέτας.

Εάν το παιδάκι σας είναι μικρό μπορείτε να ράψετε με την ραπτομηχανή τα πλάγια της πετσέτας, αφήνοντας όμως χώρο για τα μανίκια, ούτως ώστε το παιδί φορώντας την να μπορεί να παίξει στην άμμο και να μην εμποδίζονται τα χεράκια του. Διαφορετικά, για μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά αντί να γαζώσετε τις άκρες μπορείτε να περάσετε στο πλάι τους από μια κορδελίτσα και φορώντας την πετσέτα το παιδί να δένει και να λύνει τα μανίκια αναλόγως με το αν θέλει να παίξει ή όχι. Ένα καλοκαιρινό αξεσουάρ που δεν θα σας στοιχίσει τίποτα αλλά θα κλέψει τις εντυπώσεις.