Γ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού: Οι μαθητές απείχαν το πρωί από τα μαθήματα – Τι καταγγέλουν οι γονείς

H παραβατική συμπεριφορά μερικών μαθητών έβγαλε σήμερα από τις τάξεις τους υπόλοιπους μαθητές του Γ΄Δημοτικου Σχολείου Λεμεσού. Όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα από την παραβατική συμπεριφορά μικρού αριθμού μαθητών και καλεί τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ζητούμε από τους αρμόδιους να βοηθήσουν πρώτα και κύρια τα ίδια τα παιδιά που παρουσιάζουν αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του Συνδέσμου, Μελίνα Σχοινή, υποδεικνύοντας ότι όλες αυτές οι αντιδράσεις είναι απλώς ο τρόπος που εξωτερικεύουν τη δική τους, είτε κακοποίηση ή την έλλειψη ασφάλειας ή την έλλειψη αγάπης ή οτιδήποτε άλλο νιώθουν.

Δεύτερο, πρόσθεσε, ζητούμε όπως παρθούν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των υπόλοιπων μωρών στο σχολείο και να βρεθεί ένας πραγματικός τρόπος να γίνονται τα μαθήματα κανονικά, λέγοντας πως τα τελευταία χρόνια οι μαθητές δεν κάνουν σωστά τα μαθήματα τους.

Ο Σύνδεσμος, συνέχισε, επανειλημμένα έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κάποια μέτρα που λήφθηκαν δεν κρίνονται ικανοποιητικά «με αποτέλεσμα αυτά τα προβλήματα να συνεχίσουν να επηρεάζουν το σχολείο μας, ακόμη και σε μαθησιακό επίπεδο, δηλαδή σε κάποιες από τις τάξεις που είναι αυτά τα μωρά, η διεξαγωγή του μαθήματος είναι αδύνατη».

Σύμφωνα με την κα.Σχοινή, ήδη στην τελευταία επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας καθώς και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ο Σύνδεσμος προειδοποιεί πως δεν θα επιτρέψει την έναρξη των μαθημάτων του σχολείου τη νέα σχολική χρονιά, εάν δεν επιλυθούν τα προβλήματα, επαναλαμβάνοντας πως στόχος δεν είναι να στοχοποιηθεί κανένας μαθητής.

Η σημερινή προειδοποιητική αποχή των μαθητών από τα μαθήματα τους άρχισε στις 07.45 και ολοκληρώθηκε στις 09.05.