«Γεια σου μαμά. Είμαι ακόμα μικρό, αλλά σε νιώθω και είναι υπέροχο»: Το κείμενο που μας έκανε να δακρύσουμε

Καμιά γυναίκα -που έγινε μαμά- δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το ομορφότερο δώρο που της έδωσε η ζωή είναι τα παιδιά της. Όλες μας κοιτάζουμε τα παιδιά μας και «λιώνουμε» από αγάπη, χαρά και υπερηφάνεια.

Μπορεί να περάσαμε δύσκολα, μπορεί να ταλαιπωρηθήκαμε για να τα αποκτήσουμε, όμως, τώρα είναι εδώ κοντά μας και μας γεμίζουν φιλιά, αγάπη, ενθουσιασμό, νεύρα, κούραση και -κυρίως- αγάπη. Τόση αγάπη που δεν πιστεύαμε ότι υπάρχει.

Πρόσφατα, διαβάσαμε ένα κείμενο (η πηγή του μας είναι άγνωστη) το οποίο μας θύμισε τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε ή ζούμε στην εγκυμοσύνη μας. Πώς μπορεί να σκέφτεται το έμβρυο που μεγαλώνει στην κοιλίτσα μας μήνα με τον μήνα;

Αγχώνεται; Ανησυχεί; Μας καταλαβαίνει; Οι παρακάτω γραμμές είναι αφιερωμένες στις μαμάδες και μεταφέρουν με τον πιο γλυκό και αγαπησιάρικο τρόπο το τι μπορεί να συμβαίνει στο μωράκι τους όσο αυτό μεγαλώνει μέσα τους…

«Πρώτος μήνας

Γεια σου μαμά, εδώ είμαι, μέσα σου, η καρδιά μου άρχισε να χτυπάει με την δική σου και είναι ένα υπέροχο πράγμα, είναι ένα νανούρισμα για μένα.

Δεύτερος μήνας

Γεια σου μανούλα, είμαι ακόμα μικρό αλλά σε νιώθω, ακούω τη φωνή σου, αυτή του μπαμπά και των παππούδων, πόσο με κάνει ευτυχισμένο, συγγνώμη αν μερικές φορές σε κάνω να νιώθεις αδύναμη, δεν θα το ήθελα, αλλά μεγαλώνω.

Τρίτος μήνας

Γεια σου μαμά τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω πώς λειτουργούν οι κινήσεις, εγώ μετακινώ τα πόδια μου και τα μικρά χέρια, δεν με νιώθεις γιατί είμαι ακόμα ένα κολοκυθακι, αλλά σε διαβεβαιώνω ότι εγώ σε νιώθω.

Τέταρτος μήνας

Μεγαλώνω καλά μαμά; Δεν σου δίνω τόσες πολλές αδιαθεσίες και τώρα είμαι χαρούμενο γι’ αυτό, δεν θέλω να σε κάνω να υποφέρεις, στην πραγματικότητα αφήνω τα κύτταρα για να βελτιώσω τη ζωή σου.

Πέμπτος μήνας

Γεια σου μαμά, είσαι ανήσυχη για μένα, σωστά; Μην ανησυχείς έχω δύο μικρά χέρια, δύο πόδια, δύο μάτια που είναι ίδια με τα δικά σου, έχω μια καρδιά, έχω 20 δάχτυλα.

Σύντομα θα μάθεις τι είμαι, αν είμαι αγοράκι ή κοριτσάκι, το ξέρω ήδη, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω αλλά πάντα μου λες ό, τι κι αν είμαι, το σημαντικό είναι ότι εγώ είμαι ένας άγγελος, Μαμά.

Έκτος μήνας

Γεια σου μαμά κάνω τούμπες μέσα σου τώρα, περνάω καλά παίζοντας μαζί σου και τον μπαμπά όταν τρέχει το χέρι τους να με νιώσουν… Αλλά είμαι έξυπνο, τρέχω τώρα!

Έβδομος μήνας

Γεια σου μαμά. Εδώ ξεκινάμε και είμαστε δεμένοι, είσαι κουρασμένη, το ξέρω, αλλά είσαι υπομονετική μαζί μου, πες μου για τον έξω κόσμο, πες μου για τον ήλιο και το φεγγάρι, τη βροχή και το χιόνι.

Πόσο υπέροχο πρέπει να είναι εκεί έξω, μου μιλάς γ’ αυτό με τόση χαρά ακόμα και αν μερικές φορές κάνεις θλιβερή τη φωνή για τα κακά πράγματα που συμβαίνουν. Αλλά δεν τρομάζω γιατί ξέρω θα με προστατέψεις, μαζί σου νιώθω ασφάλεια.

Όγδοος μήνας

Εδώ είμαι μαμά, είμαι σχεδόν τώρα με το κεφάλι μου κάτω αλλά είμαι μια χαρά, μερικές φορές σπρώχνω να βγω αλλά δεν είναι η ώρα, υποθέτω ότι πρέπει να περιμένω…

Σ’ ευχαριστώ μαμά για ό, τι κάνεις. Για το πρήξιμο που έχεις. Η αγάπη σου προς το μέρος μου πρέπει να είναι υπέροχη, περισσότερη από ότι νιώθω.

Ένατο μήνα

Γεια σου μαμά εδώ είμαστε. Είμαι ενθουσιασμένο, μαμά. Ξέρεις ανυπομονώ να σε δω, ανυπομονώ να με κρατήσεις και να πω “ευχαριστώ, σ’ ευχαριστώ για αυτούς τους εννέα μήνες που περάσαμε μαζί, καρδιά στην καρδιά!”

Μαμά είσαι εκεί; Μπορείς να με ακούσεις ότι σπρώχνω και ελπίζω να μην σε πληγώσω, νιώθω τον πόνο σου, αλλά περισσότερο την αγάπη σου για μένα.

Μαμά εδώ είμαι τώρα κλαίω γιατί γεννήθηκα, γιατί σε έχω και κλαίω για να πω ευχαριστώ!»