Γεμάτη η Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου με παιδιά που πάσχουν από γρίπη Α

Υπερπλήρης φαίνεται να είναι η παιδιατρική κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου, αφού τα κρούσματα γρίπης συνεχώς αυξάνοντα στο νησί.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην Cyprus Times o Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλίας, «αν και είναι υπερπλήρης ηπαιδιατρική κλινική, ωστόσο δεν καταγράφεται κάποιο σοβαρό περιστατικό».

Σημειώνεται πως έξι παιδιά έχουν επιβεβαιωθεί με γρίπη Α ενώ άλλα πέντε νοσηλεύονται με συμπτώματα, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

Τα περιστατικά σύμφωνα με τηλεοπτικές δηλώσεις της Διευθύντριας των Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, έφτασαν τα 168 σε όλη την Κύπρο.

Τα συμπτώματα της γρίπης

Τα συμπτώματα που παρατηρούνται στις περιπτώσεις αυτές είναι σύμφωνα με τους ειδικούς: ρίγος, πυρετός, κακουχία, αδυναμία, λοίμωξη του αναπνευστικού, καταρροή, βήχας και -σε κάποιες περιπτώσεις- διάρροιες.

Οι αρμόδιοι συστήνουν στους πολίτες να επισκέπτονται τους προσωπικούς ιατρούς, εάν τα συμπτώματα που παρουσιάζουν δεν υποχωρούν, αλλά και να εμβολιάζονται έγκαιρα.