Αρχική InfoMommy Νέα Γενικό Χημείο Κύπρου: Ανησυχητικά τα ευρήματα σε τρόφιμα - μολυσμένες πισίνες

Γενικό Χημείο Κύπρου: Ανησυχητικά τα ευρήματα σε τρόφιμα - μολυσμένες πισίνες

Γενικό Χημείο Κύπρου: Ανησυχητικά τα ευρήματα σε τρόφιμα - μολυσμένες πισίνες

Στοιχεία από την έκθεση του Γενικού Χημείου που αφορά στο έτος 2017 και ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο του 2018, δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην επίμαχη έκθεση αναφέρεται ότι, με παρέμβαση του Γενικού Χημείου του Κράτους αποτρέπεται η διοχέτευση στην αγορά μεγάλων παρτίδων ακατάλληλων τροφίμων.

Παράλληλα, κατά την εξεταζόμενη περίοδο εντοπίστηκαν στην Κύπρο έξι νέα συνθετικά ναρκωτικά. 

Ανησυχητικό κρίνεται και το γεγονός ότι διαπιστώνεται νοθεία στα τρόφιμα, ενώ σε 27 περιπτώσεις εντοπίστηκαν ξένα σώματα ή και αλλοιώσεις σε τρόφιμα.

Ποσοστό 5,8% των προϊόντων φυτικής προέλευσης δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία, ενώ κυρίως φυτικά προιόντα υποφέρουν από πολυφαρμακία - δηλαδή ψεκάστηκαν με πέραν των δύο φυτοφαρμάκων. 

Ανησυχία προκαλεί επίσης το γεγονός ότι εξακολουθούν να εντοπίζονται αντιβιοτικά σε χοιρινό κρέας. 

Σε ό,τι αφορά στις πισίνες, 11 στις 100 είχαν νερό με κολοβακτηρίδια ή και μικρόβια και το νερό τους ήταν εκτός προδιαγραφών. Παράλληλα θεωρείται θετικό το γεγονός ότι το επεξεργασμένο νερό των αποχετευτικών που χρησιμοποιείται για άρδευση, είναι γενικά καλής ποιότητας. 

Όπως διαπιστώνει το Γενικό Χημείο η οικονομική κρίση έφερε και κρίση στο πιάτο του καταναλωτή, με αύξηση κρουσμάτων απάτης σε τρόφιμα. Οι διάφοροι τύποι απάτης στον τομέα των τροφίμων περιλαμβάνουν τη νοθεία, αλλοίωση, υποκατάσταση, παραποίηση και απομίμηση με σκοπό το οικονομικό όφελος, αλλά και ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών.

πηγή: sigmalive.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter