ΓεΣΥ: Αυτή είναι η λίστα με τα κλινικά εργαστήρια για αναλύσεις αίματος και ούρων

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) μέχρι στιγμής στο σύστημα του Γενικού Σχεδίου Υγείας είναι εγγεγραμμένα 158 Κλινικά Εργαστήρια, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαστηρίων έχει εγγραφεί στο ΓεΣΥ.

“Οι αιτήσεις των χημείων έχουν εγκριθεί σχεδόν όλες όσες ήρθαν μέχρι στιγμής, παρόλα αυτά έχουν φθίνουσα πορεία γιατί έχουν εγγραφεί σχεδόν όλα”.

Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθούν οι ασθενείς;

Αυτό που πρέπει να κάνει ο δικαιούχος που θέλει να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ενός Χημείου είναι να επισκεφθεί τον γιατρό του και αυτός με τη σειρά του να τον παραπέμψει σε ένα εργαστήριο.

“Χωρίς παραπεμπτικό γιατρού συμβεβλημένου με το ΓεΣΥ δεν μπορεί να εκτελεστούν εργαστηριακές εξετάσεις που να καλύπτονται από το ΓεΣΥ. Μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης να απευθυνθεί στα εργαστήρια και να εκτελέσει εξετάσεις πληρώνοντας κανονικά από την τσέπη του, όμως για να καλυφθεί οποιαδήποτε εργαστηριακή εξέταση στο πλαίσιο του ΓεΣΥ, πρέπει να υπάρχει παραπεμπτικό από προσωπικό ή ειδικό γιατρό, το οποίο να απευθύνεται σε εργαστήρια που είναι συμβεβλημένα στο ΓεΣΥ”.

Την ίδια στιγμή, προβλήματα που τυχόν προκύψουν με τη λειτουργία των Κλινικών Εργαστηρίων που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ, μεταφέρονται από τους εκπροσώπους των εργαστηρίων, γίνεται επεξεργασία τους από τον ΟΑΥ σε συνεννόηση με τους φορείς των εργαστηρίων, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στην διαβούλευση και αρχίζει η προσπάθεια για λύση τους.

Δείτε  τη λίστα με τα Κλινικά Εργαστήρια σε όλη την Κύπρο πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΕΣΥ