ΓΕΣΥ: Η λίστα των παιδιάτρων ανά επαρχία

Ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας (6 Μαΐου) η εγγραφή παιδιών σε παιδιάτρους που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ.

Από σήμερα αναρτημένος στο ηλεκτρονικό σύστημα είναι από σήμερα και ο κατάλογος των παιδιάτρων που έχουν μέχρι στιγμής συμβληθεί με το ΓεΣΥ, ώστε να μπορούν να επιλέξουν οι πολίτες.

Ο ΟΑΥ δημοσίευσε το απόγευμα τον κατάλογο που περιλαμβάνει 70 παιδιάτρους σε όλες τις πόλεις. Ο κατάλογος  θα ενημερώνεται συνεχώς με νέους παιδιάτρους που θα ολοκληρώνουν τη διαδικασία σύναψης σύμβασης με τον Οργανισμό.

Στους παιδιάτρους έχουν δικαίωμα να εγγράφονται παιδιά μέχρι 18 ετών.

Από 15 μέχρι 18 ετών εάν επιθυμούν μπορεί να εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό αντί σε παιδίατρο. 

Δείτε αναλυτικά τη λίστα των γιατρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΟΑΥ.

Από πότε θα εφαρμόζεται το πρόγραμμα των παιδιάτρων;

Το ΓεΣΥ θα αρχίσει να εφαρμόζεται με τους παιδιάτρους οι οποίοι μέχρι την 1η Ιουνίου θα έχουν ενταχθεί στο σύστημα, ενώ ο ΟΑΥ και το Υπουργείο Υγείας θα παρακολουθούν το πώς εξελίσσεται η διαδικασία και στην περίπτωση που προκύψουν προβλήματα θα επανέλθουν με διορθωτικές κινήσεις.

Με δεδομένο ότι ο ανήλικος πληθυσμός της Κύπρου υπολογίζεται στις 160.000, ο ΟΑΥ θεωρεί πως μπορεί να αρχίσει το σύστημα να εφαρμόζεται, αφού κατά μέσο όρο αναλογούν σε κάθε παιδίατρο 2.286 παιδιά, ενώ ο κάθε προσωπικός γιατρός μπορεί να εγγράψει στον κατάλογό του 2.500 δικαιούχους. Υπολογίζεται, ωστόσο, ότι γύρω στις 30.000 παιδιά ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 15-18 και ότι κάποια από αυτά θα επιλέξουν να εγγραφούν σε γιατρούς για ενήλικες, αφού με βάση τη νομοθεσία άτομα που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους μπορούν να εγγραφούν είτε σε κατάλογο παιδιάτρου είτε σε κατάλογο προσωπικού γιατρού για ενήλικες.

Για απορίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής παρακαλείσθε όπως επικοινωνείτε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΓεΣY στο τηλέφωνο 17000 (δωρεάν κλήση) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@gesy.org.cy