Αρχική InfoMommy Νέα ΓΕΣΥ: Η λίστα των παιδιάτρων ανά επαρχία

ΓΕΣΥ: Η λίστα των παιδιάτρων ανά επαρχία

ΓΕΣΥ: Η λίστα των παιδιάτρων ανά επαρχία

Ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας (6 Μαΐου) η εγγραφή παιδιών σε παιδιάτρους που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ.

Από σήμερα αναρτημένος στο ηλεκτρονικό σύστημα είναι από σήμερα και ο κατάλογος των παιδιάτρων που έχουν μέχρι στιγμής συμβληθεί με το ΓεΣΥ, ώστε να μπορούν να επιλέξουν οι πολίτες.

Ο ΟΑΥ δημοσίευσε το απόγευμα τον κατάλογο που περιλαμβάνει 70 παιδιάτρους σε όλες τις πόλεις. Ο κατάλογος  θα ενημερώνεται συνεχώς με νέους παιδιάτρους που θα ολοκληρώνουν τη διαδικασία σύναψης σύμβασης με τον Οργανισμό.

Στους παιδιάτρους έχουν δικαίωμα να εγγράφονται παιδιά μέχρι 18 ετών.

Από 15 μέχρι 18 ετών εάν επιθυμούν μπορεί να εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό αντί σε παιδίατρο. 

Δείτε αναλυτικά τη λίστα των γιατρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΟΑΥ.

Από πότε θα εφαρμόζεται το πρόγραμμα των παιδιάτρων;

Το ΓεΣΥ θα αρχίσει να εφαρμόζεται με τους παιδιάτρους οι οποίοι μέχρι την 1η Ιουνίου θα έχουν ενταχθεί στο σύστημα, ενώ ο ΟΑΥ και το Υπουργείο Υγείας θα παρακολουθούν το πώς εξελίσσεται η διαδικασία και στην περίπτωση που προκύψουν προβλήματα θα επανέλθουν με διορθωτικές κινήσεις.

Με δεδομένο ότι ο ανήλικος πληθυσμός της Κύπρου υπολογίζεται στις 160.000, ο ΟΑΥ θεωρεί πως μπορεί να αρχίσει το σύστημα να εφαρμόζεται, αφού κατά μέσο όρο αναλογούν σε κάθε παιδίατρο 2.286 παιδιά, ενώ ο κάθε προσωπικός γιατρός μπορεί να εγγράψει στον κατάλογό του 2.500 δικαιούχους. Υπολογίζεται, ωστόσο, ότι γύρω στις 30.000 παιδιά ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 15-18 και ότι κάποια από αυτά θα επιλέξουν να εγγραφούν σε γιατρούς για ενήλικες, αφού με βάση τη νομοθεσία άτομα που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους μπορούν να εγγραφούν είτε σε κατάλογο παιδιάτρου είτε σε κατάλογο προσωπικού γιατρού για ενήλικες.

Για απορίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής παρακαλείσθε όπως επικοινωνείτε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΓεΣY στο τηλέφωνο 17000 (δωρεάν κλήση) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@gesy.org.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter