Αρχική InfoMommy Νέα Για σεξουαλική κακοποίηση κατηγορείται πατριός

Για σεξουαλική κακοποίηση κατηγορείται πατριός

Για σεξουαλική κακοποίηση κατηγορείται πατριός

Η εγγενής σοβαρότητα αδικημάτων σεξουαλικής βίας σε βάρος παιδιών, για τα οποία ο νομοθέτης προέβλεψε ποινή φυλάκισης μέχρι ισόβια, δεν άφηνε πολλά περιθώρια στο Εφετείο από την απόρριψη της έφεσης πατριού κατηγορούμενου ο οποίος επιδίωκε ανατροπή της απόφασης με την οποία διατάχθηκε η κράτησή του μέχρι την έναρξη της δίκης του στις 10 Μαρτίου.

Ο εν λόγω πατριός αντιμετωπίζει οκτώ κατηγορίες. Οι έξι αφορούν σε άσεμνες επιθέσεις εναντίον γυναίκας. Οι άλλες δύο αφορούν αδικήματα άσκησης βίας στην οικογένεια και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες των αδικημάτων, ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατά τον ουσιώδη χρόνο, δηλαδή μεταξύ 2012-2017, ήταν πατριός ανήλικης (νυμφευμένος δηλαδή με τη μητέρα της), ηλικίας 10-15 ετών, της επιτέθηκε άσεμνα αγγίζοντας την και χαϊδεύοντας την σε διάφορα μέρη του σώματος της, περιλαμβανομένων και των γεννητικών της οργάνων.
Ενώπιον του Εφετείου υποστήριξε ότι θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η παρουσία του με την καταβολή εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Μελετώντας τα δεδομένα της υπόθεσης το Εφετείο, με απόφαση την οποία εξέδωσε ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρωνας Νικολάτος, υπέδειξε, μεταξύ άλλων, ότι «τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον του πρωτόδικου Δικαστηρίου, συμφωνούμε ότι, εκ πρώτης όψεως, επέτρεπαν στο πρωτόδικο Δικαστήριο να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει πιθανότητα καταδίκης. Με αυτά τα δεδομένα δεν θεωρούμε ότι μπορούμε να διαφοροποιήσουμε την πρωτόδικη απόφαση για κράτηση του κατηγορουμένου μέχρι την ημερομηνία της δίκης του στις 10/3/17».

Υπεδείχθη περαιτέρω ότι «συμφωνούμε με την πρωτόδικη απόφαση ότι η εγγενής σοβαρότητα των αδικημάτων που αντιμετωπίζει, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον του πρωτόδικου Δικαστηρίου, σύμφωνα με τα οποία η παράνομη συμπεριφορά του διήρκεσε μεγάλο χρονικό διάστημα, δικαιολογούν, το εύρημα του πρωτόδικου Δικαστηρίου για κίνδυνο μη εμφάνισης του ενώπιον του Δικαστηρίου στις 10/3/2017 και επομένως, και την κράτηση του μέχρι την ημερομηνία εκείνη».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.